ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ωστόσο οι μαθητές θα πρέπει ξανά να ακολουθούν συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού!
Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα

Στα σχολεία επιστρέφουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι μαθητές, που έμειναν αρκετό καιρό μακριά από τις τάξεις τους λόγω του κορονοϊού.

Σίγουρα οι μαθητές πρέπει να επιστρέψουν και στις νέες συνθήκες που έχει φέρει ο ιό στη ζωή μας, προκειμένου να αποτραπεί η πιθανή εξάπλωση του. Αρχικά αξίζει να αναφερθεί ότι θα ισχύσουν όλα τα μέτρα που είχαν παρθεί και το Σεπτέμβριο, για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής.

Έτσι, θα έχουμε υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών, αλλά και των εξοπλισμών που θα έχουν οι μαθητές, όπως στα εργαστήρια πληροφορικής και στα μουσικά όργανα.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται το lockdown – Κλειστό λιανεμπόριο και click away

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέλιος Ανδρικάκης

Ο Στέλιος Ανδρικάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 23/5/1992. Από μικρή ηλικία άρχισε την ενασχόληση του με διάφορα αθλήματα και κυρίως με την κολύμβηση, ωστόσο το άνοιγμα του ραδιοφώνου σε μία αθλητική εκπομπή άλλαξε τελείως την οπτική και τα «θέλω» του. Η αγάπη του για την αθλητική δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο άρχισε να μεγαλώνει και έτσι το Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ στο οποίο φοίτησε ήταν μονόδρομος. Μετά από την πορεία του σε αρκετά sites, ήρθε η πρόταση από το Sportime, στο οποίο και βρίσκεται από το 2018 μέχρι και σήμερα.