ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία πότε ανοίγουν: Πιθανότατα κλειστά και μετά τις 7 Ιανουαρίου (vid)

Σχολεία πότε ανοίγουν: Φτάσαμε στις 18 Δεκεμβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουν γονείς και μαθητές πότε τα παιδιά θα ξαναμπούν στις τάξεις για μάθημα. Μάλιστα όπως προκύπτει είναι ορατό το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και μετά τις 7 Ιανουαρίου όπου και λήγει η παράταση του lockdown. Κι αυτό λόγω του φόβου των ειδικών για...
Σχολεία πότε ανοίγουν: Πιθανότατα κλειστά και μετά τις 7 Ιανουαρίου (vid)

Σχολεία πότε ανοίγουν: Φτάσαμε στις 18 Δεκεμβρίου και ακόμη δεν γνωρίζουν γονείς και μαθητές πότε τα παιδιά θα ξαναμπούν στις τάξεις για μάθημα.

Μάλιστα όπως προκύπτει είναι ορατό το ενδεχόμενο τα σχολεία να παραμείνουν κλειστά και μετά τις 7 Ιανουαρίου όπου και λήγει η παράταση του lockdown. Κι αυτό λόγω του φόβου των ειδικών για νέα «έκρηξη» του κορονοϊού στην χώρα μας.

Δεδομένη παραμένει η επιθυμία της κυβέρνησης να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία. Αυτό είχε αποκαλύψει σε μαθητές των Χανίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όταν είχε τονίσει «τα σχολεία θα ανοίξουν πρώτα». Αυτό παραμένει επιθυμία της κυβέρνηση ωστόσο τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι.

Όμως με τα κρούσματα να μην πέφτουν κάτω από τα 1.000 ημερησίως και οι διασωλημώνοι να είναι σταθερά πάνω από 500 η κατάσταση δυσκολεύει πολύ όσον αφορά το άνοιγμά τους.

Όπως αναφέρει η σελίδα dikaiologitika.gr τις τελευταίες μέρες όλο και πιθανότερο είναι το σενάριο τα σχολεία να πάρουν νέα παράταση για το πρώτο κουδούνι. Η τηλεκπαίδευση δεν παρουσιάζει στη λειτουργίας της τα προβλήματα των πρώτων ημέρων, τα παιδιά φαίνεται πως αρχίζουν να αποδέχονται τη νέα πραγματικότητα. Οι δύο αυτοί λόγοι δίνουν περιθώριο στην κυβέρνηση να σχεδιάσει με καλύτερο τρόπο την επόμενη μέρα.

Την ίδια στιγμή ήδη δειλά δειλά λοιμωξιολόγοι ετοιμάζονται για νέα έξαρση του ιού τον Ιανουάριο και αφήνουν ορθόνοιχτο το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων όπως επιβλήθηκαν σε ολη τη χώρα τον Μάρτιο.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του καθηγητή Τσάκρη τις προηγούμενες μέρος και ο οποίος δήλωσε «Μπαίνουμε σε έναν δύσκολο μήνα. Μπορεί να έχουμε το εμβόλιο που σίγουρα είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και θα παίξει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της επιδημίας, όμως τον Ιανουάριο περιμένουμε μεγαλύτερη έκρηξη του ιού, με αναζωπύρωση του δεύτερου κύματος.

Δεν αποκλείεται να είναι χειρότερο από ό,τι βιώσαμε τον Νοέμβριο. Γι’ αυτό και η Ευρώπη προετοιμάζεται ώστε να προλάβει τα χειρότερα. Έχει να κάνει και με τις καιρικές συνθήκες, αλλά και τον συγχρωτισμό τις ημέρες των εορτών. Έτσι, ενδέχεται παράταση του υπάρχοντος lockdown και τον Ιανουάριο ή ακόμα σκληρότερο, τύπου Μαρτίου».

Σε περίπτωση που επαληθευτούν οι φόβοι πολλών ειδικών και υπάρξει νέα έκρηξη κρουσμάτων τον επόμενο μήνα μοιάζει αδύνατο να ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου και την νέα παράταση για το πρώτο κουδούνι να μοιάζει δεδομένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραληρεί ξανά η Τουρκία: «Θα δώσουμε στα νησιά του Αιγαίου τα τουρκικά τους ονόματα»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία πότε ανοίγουν: Πιθανότατα κλειστά και μετά τις 7 Ιανουαρίου (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.