ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Πρεμιέρα για τηλεκπαίδευση – Λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία

Τα σχολεία από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου θα λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.
Σχολεία: Πρεμιέρα για τηλεκπαίδευση – Λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία

Σχολεία: Τα σχολεία από σήμερα μέχρι τις 29 Μαρτίου θα λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Σχολεία: H κυβέρνηση εξετάζει τρεις τρόπους χαλάρωσης των μέτρων.

Αυτά είναι η μετάθεση της απαγόρευσης κυκλοφορίας το Σαββατοκύριακο (να πάει αργότερα από τις 19:00). Η μετακίνηση με αυτοκίνητο εντός περιφερειακής ενότητας και η μετακίνηση σε άλλο δήμο (όριο 2χλμ.), ώστε να έρθει και κάποια.. αποσυμπίεση για τον κόσμο που έφτασε στα όρια του.

Τα σχολεία προς το παρόν όμως τουλάχιστον από σήμερα, θα λειτουργούν με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

Πιο συγκεκριμένα κλειστά είναι από σήμερα τα σχολεία σε όλη την επικράτεια μέχρι τις 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή εισηγήθηκε η εκπαιδευτική διαδικασία στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συνεχιστεί υπό το καθεστώς τηλεκπαίδευσης και να ανασταλεί η διά ζώσης λειτουργίας του. Από το μέτρο ωστόσο εξαιρούνται τα ειδικά σχολεία, τα οποία συνεχίζουν να λειτουργούν δια ζώσης.

Κατά το διάστημα αυτό, θα επικαιροποιηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με αφορμή την αύξηση της μεταδοτικότητας, την κυκλοφορία των νέων μεταλλάξεων, την αύξηση επιδημικών εξάρσεων στις σχολικές μονάδες πέρα από το αναμενόμενο για τις συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες σε περιοχές όπου λειτουργούσαν διά ζώσης, προτείνοντας την ενίσχυση της διαδικασίας του testing στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, προκειμένου να αρχίσει η διά ζώσης εκπαίδευση κατά τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, σήμερα ξεκινούν να λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία με προγραμματισμένα ραντεβού, ύστερα από ομόφωνη εισήγηση των μελών της Επιτροπής για την επαναλειτουργία τους, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα η Δημόσια Υγεία.

Τροχαίο στη Βουλή: Καταθέτει ο οδηγός ταξί – «Μιλούν» τα βίντεο

Survivor Highlights 16/3: Χαμός στο ίσιωμα! Απίστευτα ατυχήματα και παραλίγο… εγκυμοσύνη!

Απίθανες προσφορές και σούπερ πακέτα σε παιδικά περιοδικά και παραμύθια στο Magbox.gr.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Πρεμιέρα για τηλεκπαίδευση – Λειτουργούν τα υποθηκοφυλακεία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.