ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Προς παράταση η έναρξη της χρονιάς

Με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν ανοδική πορεία εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου αντί για τις 7. Παράλληλα, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες μέχρι τις 14/9 θα έχουν επιστρέψει και οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού και θα υπάρξουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μέχρι το πρώτο κουδούνι. Η μάσκα στα σχολεία θα χρησιμοποιείται...
Σχολεία: Προς παράταση η έναρξη της χρονιάς

Με τα κρούσματα κορονοϊού να έχουν ανοδική πορεία εξετάζεται το ενδεχόμενο τα σχολεία να ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου αντί για τις 7. Παράλληλα, σύμφωνα με πολλούς επιστήμονες μέχρι τις 14/9 θα έχουν επιστρέψει και οι τελευταίοι εκδρομείς του καλοκαιριού και θα υπάρξουν τουλάχιστον 2 εβδομάδες μέχρι το πρώτο κουδούνι.

Η μάσκα στα σχολεία θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού. Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού.

Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών. Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού. Θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

 

Όσοι μαθητές δεν φορούν μάσκα δεν θα μένουν στην τάξη

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα αποβάλλονται από το μάθημα οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα. Συγκεκριμένα η υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στην ωριαία απομάκρυνσης από την τάξη θα επιβάλλεται στους μαθητές που αρνούνται να φορέσουν μάσκα στο σχολείο.

Και τόνισε ότι η μάσκα είναι υποχρεωτική, άρα δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο κάποιος να έρθει στο σχολείο χωρίς μάσκα. Όποιος έρθει χωρίς μάσκα δεν θα μπορεί να μπαίνει στο σχολείο». Δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στο μάθημα με ότι αυτό συνεπάγεται» συμπλήρωσε η υπουργός.

Η υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα είχε παραδεχθεί ότι παρ’ ότι είναι προφανώς ένα μέτρο συγκεκριμένο και αυστηρό, είναι ένα μέτρο υποχρεωτικό.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Προς παράταση η έναρξη της χρονιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.