ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Ξεκινά η δωρεάν παροχή self – test στους μαθητές

Από αύριο, πρώτη του Νοέμβρη οι μαθητές θα μπορούν να παίρνουν δωρεάν πέντε self-test. Ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες όταν πηγαίνουν στα σχολεία.
Σχολεία: Ξεκινά η δωρεάν παροχή self – test στους μαθητές

Από αύριο θα ξεκινήσει η δωρεάν διάθεση self – test στους μαθητές όλων των βαθμίδων στα σχολεία για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Πιο συγκεκριμένα στα σχολεία για να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν για το διάστημα από τις πέντε ως 22 Νοεμβρίου, οι μαθητές θα μπορούν να προμηθεύονται πέντε δωρεάν self test από τα φαρμακεία.

Επίσης υπάρχει μία αλλαγή όσον αφορά την διαδικασία για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Από αύριο πρώτη του μήνα η δήλωση και το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού test θα γίνεται στην νέα πλατφόρμα, edupass.gov.gr και όχι στην self-testing.gov.gr.

Από την οποία στην συνέχεια θα εκδίδεται και η σχολική κάρτα που θα συνδέεται με τον κορονοϊό. Τα self test θα συνεχίσουν να γίνονται ως και 24 ώρες πριν να πάνε οι μαθητές στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή.

Επίσης ο έλεγχος με self – test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές. Ενώ αρνητικό αποτέλεσμα σε αυτοδιαγνωστικό test θα πρέπει να έχουν όσοι μαθητές είναι άνω των 12 ετών, αν δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση πως νόσησαν στο παρελθόν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σχολεία: Ξεκινά η δωρεάν παροχή self – test στους μαθητές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιώργος Διπλοΐδης

Είμαι ο Γιώργος Διπλοΐδης και γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και ψυχολογία αλλά με κέρδισε η πρώτη. Από μικρός ήμουν με μία μπάλα στο χέρι, έτσι αποφάσισα να πιάσω την... πένα. Έχω την ευτυχία να έχω την... αίσθηση κάθε μέσου, Ραδιόφωνο (Radio Sport 98.7, Libero 107.4, Fair Play 96.1, Radio North 98.0), Εφημερίδα (Σπορ του Βορρά, Goal News, Fair Play Arena Press), ιστοσελίδες (Sfina.gr, eurobasket.com) και τηλεόραση (4Ε Τηλεόραση, Βεργίνα). Στο ξεκίνημα της πορείας μου, πριν από 20χρόνια περίπου, άρχισα να πρωτοδιαβάζω το Sportime. To οποίο μου έκανε την τιμή να γράφω γι' αυτό λίγο καιρό πριν φύγει το 2020. Καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ και την γενικότερη ειδησεογραφία, ενώ προσπαθώ να δίνω το... άρωμα των εξελίξεων από την πόλη μου.