ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΔΟΕ: Σκύλος βρήκε 12 εκ. παράνομα τσιγάρα (vid)

ΣΔΟΕ: Ένα επικό… λαβράκι, γιγαντιαίων διαστάσεων, ανακάλυψε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε έρευνα που έκανε στο λιμάνι του Πειραιά σε κοντέινερ που ήρθε από την Κίνα.
ΣΔΟΕ: Σκύλος βρήκε 12 εκ. παράνομα τσιγάρα (vid)

ΣΔΟΕ: Ο Diablo, ένας σκύλος ανιχνευτής καπνικών, ήταν εκείνος που ανακάλυψε τον… θησαυρό.

Μαζί του ήταν υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών-Όπλων & Λοιπών Ελεγχόμενων Προϊόντων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής και σε συνεργασία με τους υπάλληλους του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, πραγματοποίησαν φυσικό έλεγχο στο προαναφερόμενο εμπορευματοκιβώτιο.

Τα φορτωτικά έγγραφα (Bill of Lading) ανέφεραν πως το εμπόρευμα που υπήρχε στο κοντέινερ ήταν «σανίδες πατώματος laminate».

Κατόπιν αιτήματος της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, το εμπορευματοκιβώτιο δεσμεύτηκε – στις 10/ 6/ 2019 –  στο λιμάνι του Πειραιά και σήμερα Πέμπτη 13/6/ 2019 διαπιστώθηκε από τον έλεγχο ότι περιείχε  μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων και ειδικότερα 11.500.000 τεμάχια τσιγάρων!!!

Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και λοιπών φόρων ανέρχεται στο ποσό των 2.434.080,78 €. Το εμπορευματοκιβώτιο και τα λαθραία τσιγάρα  κατασχέθηκαν.

Ο ΣΔΟΕ θα συνεχίσει την έρευνά του, αφού θέλει να βρει τον τελικό παραλήπτη του εμπορεύματος, εξετάζοντας παράλληλα το ενδεχόμενο της επανεισαγωγής του λαθρεμπορεύματος στην Ελληνική Επικράτεια ή και της εικονικής εξαγωγής του.

«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα  του ΣΔΟΕ  σε κοντέινερ , το οποίο είχε αφιχθεί στο λιμάνι του Πειραιά  προερχόμενο από την Κίνα και με τελικό προορισμό τρίτη χώρα,  μετά από εμπεριστατωμένη μεθοδολογία έρευνας και ανάλυσης κινδύνου. O Diablo, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, βρήκε τον θησαυρό, όπως θα δείτε στο βίντεο της τηλεόρασης του Star.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΣΔΟΕ: Σκύλος βρήκε 12 εκ. παράνομα τσιγάρα (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.