ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα –Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία: Δίχως τα Μέσα Μεταφοράς, οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι δύσβατοι για τα ΙΧ. Η γενική απεργία που έχει προκηρυχτεί σήμερα κρύβει και… μποτιλιάρισμα.
Σε απεργιακό κλοιό η χώρα –Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία: Δίχως τα Μέσα Μεταφοράς, οι δρόμοι της πρωτεύουσας είναι δύσβατοι για τα ΙΧ. Η γενική απεργία που έχει προκηρυχτεί σήμερα κρύβει και… μποτιλιάρισμα.

Η απεργία έχει κηρυχθεί με αφορμή το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Την απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, με κεντρικό αίτημα την απόσυρση του «αντεργατικού» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, αναπτυξιακού νομοσχεδίου. Παράλληλα, σημειώνει ότι, σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμένει στην προώθηση και την ψήφισή του, θα προχωρήσει σε απεργιακή κλιμάκωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Η πρόβλεψη του καιρού (24/9)

Παράλληλα με την απεργία θα πραγματοποιηθούν απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλες πόλεις της Περιφέρειας. Στην Αθήνα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) απευθύνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11 π.μ., ενώ το ΠΑΜΕ έχει προαναγγείλει συγκέντρωση στα Προπύλαια, στις 10:30 π.μ.

Πως κινούνται τα ΜΜΜ

Τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός και τα τρόλεϊ, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τρίτη (24/9). Αντίθετα, οι υπάλληλοι στο Αττικό Μετρό, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ ως τη λήξη της βάρδιας. Το Τραμ θα λειτουργήσει από τις 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Στην απεργία θα μετέχουν και οι υπάλληλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού, αλλά οι κινητοποιήσεις τους θα γίνουν την Πέμπτη.

Επίσης, απεργούν η ΠΝΟ με όλα τα πλοία να παραμένουν δεμένα από τις 6 το πρωί ως τις 6 το πρωί της Τετάρτης. Ωστόσο, το Πρωτοδικείο έκρινε παράνομη την απεργία, αλλά όχι καταχρηστική. Οι ναυτεργάτες ωστόσο επιμένουν πως θα συμμετέχουν κανονικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Κλειστά θα είναι τα νοσοκομεία. Αλλά και τα σχολεία, με τους δασκάλους να επιλέγουν αν θα ακολουθήσουν την απεργία.

Στάση εργασίας έχουν και τα ΜΜΕ, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3.

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε απεργιακό κλοιό η χώρα –Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.