ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε έξαρση η ιλαρά – Ξεπέρασαν τις 2.000 τα κρούσματα

Τα 123 έφτασαν τα κρούσματα ιλαράς μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 2.000 συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα από 1.976 που ήταν την περασμένη εβδομάδα εκτοξεύτηκαν στα 2.099, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να παρατηρείται στη νότια Ελλάδα, όπως σημειώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας,μικρά...
Σε έξαρση η ιλαρά – Ξεπέρασαν τις 2.000 τα κρούσματα

Τα 123 έφτασαν τα κρούσματα ιλαράς μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, ξεπερνώντας τα 2.000 συνολικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα κρούσματα από 1.976 που ήταν την περασμένη εβδομάδα εκτοξεύτηκαν στα 2.099, με τη μεγαλύτερη συχνότητα να παρατηρείται στη νότια Ελλάδα, όπως σημειώνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας,μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά καθώς και ηλικίες 25-44 ετών, που δεν έχουν ανοσία στην ασθένεια.

Να σημειωθεί πως αναμένεται και η εργαστηριακή επιβεβαίωση κρουσμάτων μέσα στο ερχόμενο διάστημα, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων καθώς και η επέκτασή τους και σε άλλες περιοχές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε έξαρση η ιλαρά – Ξεπέρασαν τις 2.000 τα κρούσματα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.