ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε μια εποχή παράκρουσης, ο Ρίσι Σούνακ υπερασπίζεται τα αυτονόητα – «Υπάρχει μόνο βιολογικό φύλο»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει να αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας, καθιστώντας σαφές ότι το φύλο σημαίνει -μόνο- βιολογικό φύλο
Σε μια εποχή παράκρουσης, ο Ρίσι Σούνακ υπερασπίζεται τα αυτονόητα – «Υπάρχει μόνο βιολογικό φύλο»

Ρίσι Σούνακ: Μέσα στην «δικαιωματιστική» παράκρουση που ολοένα και εντείνεται στις χώρες της Δύσης, συμβαίνει πότε – πότε να ακούγονται και μερικές φωνές λογικής που θέτουν τα ζητήματα στην φυσιολογική τους βάση. Και όταν αυτές οι φωνές προέρχονται από ηγέτες σύγχρονων και προοδευτικών κρατών, τότε το θέμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα.

Σύμφωνα με την Telegraph, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας και αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, Ρίσι Σούνακ, σκοπεύει να αναθεωρήσει τον νόμο περί ισότητας, για να καταστήσει σαφές ότι το «φύλο» δεν μπορεί να σημαίνει τίποτα άλλο παρά το βιολογικό φύλο, και όχι την σεξουαλική ταυτότητα.

Έτσι επιδιώκεται να μπει ένα τέλος στις ακραίες αυθαιρεσίες του «αυτοπροσδιορισμού», που οδηγούν ακόμα και σε περιπτώσεις όπου τρανς «γυναίκες» (δλδ. άνδρες που αυτοπροσδιορίζονται ως γυναίκες) επιδιώκουν να αγωνιστούν σε γυναικεία αθλήματα και εκμεταλλεύονται τα βιολογικά πλεονεκτήματα τους, κάτι που ασφαλώς δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτό επέτρεπε και το παράδοξο άλλα και επικίνδυνο φαινόμενο, κατά το οποίο βιολογικοί άνδρες μπορούσαν να βρίσκονται ανενόχλητοι σε αποδυτήρια γυναικών ή άλλου είδους άβατα γυναικών.

Ο Σούνακ ουσιαστικά απορρίπτει το κυρίαρχο αφήγημα περί ύπαρξης «τρίτου φύλου» και σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία ο αυτοπροσδιορισμός για τα τρανς άτομα δεν θα έχει νομική ισχύ, κάτι που σημαίνει – για παράδειγμα – πως οι τρανς «γυναίκες» δεν θα έχουν νόμιμο δικαίωμα πρόσβασης σε εγκαταστάσεις μόνο για γυναίκες.

Στην διαταραγμένη εποχή που ζούμε, η προσέγγιση του Βρετανού πρωθυπουργού αποτελεί μια φωτεινή πολιτική εξαίρεση που συμπορεύεται με την ανθρώπινη φύση και αντίκειται στο αφύσικο και ολισθηρό αφήγημα του «ό, τι δηλώνεις είσαι». Φτάσαμε στο σημείο να αναζητείται δικαίωση για τα αυτονόητα, δηλαδή πως είναι άλλο πράγμα το (αμετάβλητο) βιολογικό φύλο και άλλο πράγμα η (δηλωθείσα) σεξουαλική ταυτότητα.

Η εμμονική προώθηση της «δικαιωματιστικής» ατζέντας έκανε στην άκρη ακόμα και τα αξιώματα της επιστήμης της βιολογίας. Η «πολιτική ορθότητα» έχει τραβηχτεί από τα «μαλλιά» σε σημείο να θεωρείται «συντηρητισμός» και «οπισθοδρομικότητα» το να γίνεται λόγος για τα βιολογικά φύλα, σα να έχει περισσότερη αξία η φαντασίωση του κάθε ανθρώπου, από αυτό που ορίζει η ίδια η φύση.

Ο Ρίσι Σούνακ ακόμα, σχεδιάζει να περιορίσει τα ακατάλληλα μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, αφού υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες για το γεγονός ότι ορισμένα σχολεία αναθέτουν τη σεξουαλική εκπαίδευση σε τρίτες εταιρείες που εκθέτουν τους νέους σε αμφιλεγόμενες ιδέες για το φύλο.

Σε παλαιότερη τοποθέτηση του ο Ρίσι Σουνάκ είχε δηλώσει πως θα «προστατεύσω τις λέξεις ”άνδρας”, ”γυναίκα”, ”μητέρα”», ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση πχ. με το αποδομητικό αφήγημα της Κομισιόν που σε εσωτερικό της έγγραφο ζητούσε να απαλειφθούν οι λέξεις που υποδηλώνουν φύλο και εμπεριέχουν πχ. την λέξη «man».

Την ίδια στιγμή που στην εκπαίδευση της Βρετανίας, ο νέος πρωθυπουργός επιχειρεί να θέσει όρια που διαφυλάττουν την ψυχική υγεία των παιδιών και αποκαθιστά την φυσιολογικότητα στην αναγνώριση των βιολογικών φύλων, στην δήθεν… προοδευτική Ελλάδα το υπουργείο Παιδείας εισάγει στην εκπαίδευση την έννοια του «κοινωνικού φύλου» , την αποδόμηση των «έμφυλων στερεοτύπων» και το πλασάρισμα της LGBTQ ατζέντας…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε μια εποχή παράκρουσης, ο Ρίσι Σούνακ υπερασπίζεται τα αυτονόητα – «Υπάρχει μόνο βιολογικό φύλο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.