ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε παράλληλο σύμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών – Η οικονομία τα πάει εξαιρετικά»!

O Άδωνις Γεωργιάδης περιέγραψε μια άλλη Ελλάδα, που δεν έχει καμία σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο μέσος πολίτης.
Σε παράλληλο σύμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών – Η οικονομία τα πάει εξαιρετικά»!

Υπό το βάρος της γενικευμένης δυσαρέσκειας του κόσμου προς την κυβέρνηση για την ανεπαρκή πολιτική της στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο Άδωνις Γεωργιάδης ούτε λίγο – ούτε πολύ παρουσίασε την Ελλάδα σαν την… γη της επαγγελίας όπου όλα βαίνουν λίαν καλώς.

«Η Ελλάδα διανύει την καλύτερη τουριστική επίδοση όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο επενδύσεων όλων των εποχών, την καλύτερη περίοδο εξαγωγών όλων των εποχών. Η ελληνική οικονομία πηγαίνει εξαιρετικά καλά, πέραν πάσης προσδοκίας. Αυτά δεν έχουν γίνει μόνα τους», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μιλώντας στον ΑΝΤ1, περιγράφοντας μια φαντασιακή χώρα που δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα του μέσου πολίτη.

Κατά την άποψη του Άδωνι Γεωργιάδη, ο ελληνικός λαός έχει την… ευλογία να ζει στην καλύτερη Ελλάδα «όλων των εποχών», ενώ στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στέκεται ως παθητικός θεατής στην επέλαση της ενεργειακής ακρίβειας, στην κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης, στον καλπασμό του πληθωρισμού. Και όλα αυτά σε μια καταχρεωμένη και υποθηκευμένη χώρα που αδυνατεί να απαγκιστρωθεί από τους μηχανισμούς που διογκώνουν συνεχώς το χρέος της, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ανεξαρτησία της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ακόμη ότι «δεν έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη, όπως λέγεται, αλλά είμαστε 6οι στην ΕΕ. Γιατί έχει συμβεί αυτό; Πέρσι, είχαμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Ευρώπη. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι ο Πούτιν θα κάνει εισβολή στην Ουκρανία. Τον Ιούλιο του 2022 η Ελλάδα είχε την μεγαλύτερη πτώση πληθωρισμού σε όλη την Ευρώπη. Είχαμε πει ότι το πρώτο εξάμηνο του 2022 θα έχουμε υψηλό πληθωρισμό, αλλά το δεύτερο θα έχουμε χαμηλό και στο σύνολο του έτους θα είναι ο πληθωρισμός ανάλογος όλων των χωρών της ΕΕ».

Βέβαια κατά πόσο είναι αιτία… πανηγυρισμού το ότι έχουμε τον 6ο υψηλότερο πληθωρισμό στην ΕΕ, είναι κάτι που μόνο στην λογική του Άδωνι Γεωργιάδη μπορεί να εξηγηθεί. Ο πληθωρισμός ξεπέρασε το 11% για τον μήνα Ιούλιο κάτι το οποίο συνιστά υψηλό σχεδόν 29 ετών. Την ίδια στιγμή το ποσοστό της ανεργίας των νέων «άγγιξε» το 36,8%.

Στο θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο, που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους ενέργειας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως «η Κυβέρνηση θα είναι παρούσα και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται για τις τιμές του ρεύματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε πως στην Ελλάδα έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Χθες έβλεπα τις τιμές. Εκτός από την Πορτογαλία και την Ισπανία, όλες οι άλλες χώρες έχουν ακριβότερο ρεύμα. Τώρα γιατί δεν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι στην Ελλάδα έχουμε από τις χαμηλότερες τιμές στην Ευρώπη; Η ελληνική κυβέρνηση θεσπίζει τις μεγαλύτερες επιδοτήσεις στο ρεύμα στην Ευρώπη».

Βέβαια το σοκ που προέκυψε από την ανακοίνωση των τιμών της κιλοβατώρας που θα αγγίζουν ακόμη και τα 0.80 λεπτά τον Σεπτέμβριο, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αόριστους καθησυχασμούς. Σε μια τέτοια εκρηκτική αύξηση άνευ προηγουμένου, η κυβέρνηση θα πρέπει να διπλασιάσει τις επιδοτήσεις για να μην επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο οι καταναλωτές. Και όποτε κάποιος υπουργός βάζει σε σύγκριση την τιμή του ρεύματος με άλλες χώρες της ΕΕ, θα έπρεπε να συνυπολογίζεται και ποιες είναι οι διαφορές του βασικού μισθού σε σχέση με εκείνες τις χώρες.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάστηκε… ικανοποιημένος και για τις τιμές των καυσίμων, λέγοντας πως «έχουν μειωθεί ανάλογα με τις διεθνείς τιμές» και πως δεν επαληθεύτηκαν όσοι προέβλεπαν πως θα αγγίξει τα 3 ευρώ η τιμή του λίτρου βενζίνης, αλλά ο ίδιος που μιλούσε από καιρό για την σταδιακή αποκλιμάκωση των τιμών.

Άρα κατά την λογική του υπουργού Ανάπτυξης, ο λαός θα πρέπει να δηλώνει… ευχαριστημένος που για μήνες πλήρωνε έως και 2,5 ευρώ το λίτρο, ενώ η κυβέρνηση ακόμα δεν τολμά να μειώσει την φορολογία καυσίμων, την ίδια ώρα που όλο και περισσότερες χώρες της ΕΕ προχωρούν σε οριζόντιες μειώσεις των φόρων σε πετρελαιοειδή και φυσικό αέριο.

Παρά τις επικοινωνιακές κορώνες του Άδωνι Γεωργιάδη, αν κάτι αντιλαμβάνεται απόλυτα ο μέσος πολίτης, είναι πως ζει στην πιο ακριβή Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών. Με μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ, στο βενζινάδικο ή με το άνοιγμα ενός λογαριασμού, εκεί γίνεται η πραγματική αναμέτρηση με την πραγματικότητα, και όχι στα πολιτικά αφηγήματα που ωραιοποιούν την εικόνα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σε παράλληλο σύμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Η καλύτερη Ελλάδα όλων των εποχών – Η οικονομία τα πάει εξαιρετικά»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.