×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ζάκυνθο “ταρακούνησε” την χώρα!


Νίκος Τοσκίτσης

Σεισμός 6,8 ρίχτερ στην Ζάκυνθο “ταρακούνησε” την χώρα!


Ισχυρή σεισμική δόνηση, η οποία σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών, σημειώθηκε 01:57 ώρα στο Ιόνιο πέλαγος.

Μάλιστα νέα σεισμική δόνηση, η τρίτη διαδοχική, σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά. Αυτή τη φορά το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,4 ρίχτερ! Νωρίτερα είχαν προηγηθεί ένας σεισμός 5,1 και λίγο αργότερα, ο μεγάλος 6,8

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 124 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας. Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Ιταλία και στην Αλβανία.

Ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο Κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε για σοβαρή και ανυπολόγιστη ζημιά στον Πύργο του καστρομοναστηριού στα Στροφάδια.

Ήταν δυνατός, σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε βοή, ενώ έπεσαν πράγματα. Κάτοικοι αναφέρουν ότι λόγω της ώρας και της έντασης «ξύπνησαν μνήμες 2008».

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την Αθήνα, ιδιαίτερα αισθητός στο Μεσολόγγι, όπου κάτοικοι σχολίασαν ότι είχε μεγάλη διάρκεια.

Στην Πάτρα μάρτυρες αναφέρουν πως ήταν τόσο αισθητός που νόμισαν πως θα πέσεις το σπίτι.

Αισθητός έγινε και στο Αγρίνιο, όπου κάτοικοι ανέφεραν πως ήταν μεγάλης διάρκειας με μεγάλο βουητό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Ζακύνθου η εικόνα δεν είναι ακόμα σαφής και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν για βράχους που έπεσαν σε παραλιακό δρόμο.

Το ευρωπαϊκό σεισμολογικό ινστιτούτο αναφέρει ότι σεισμός έντασης 6.6 της Ρίχτερ κατεγράφη σε απόσταση 42 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα.