ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμός Ζάκυνθος: Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι

«Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή»
Σεισμός Ζάκυνθος: Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι

Ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) μίλησε στην ΕΡΤ για τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη Ζάκυνθο, ενώ ανέφερε πως υπήρξε προειδοποίηση και για τσουνάμι.

«Υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι αλλά έχουν περάσει αρκετές ώρες και δεν αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε αναφερόμενος στις ζημιές:

«Εξαιρετικά περιορισμένες οι ζημιές. Ανησύχησα για τη νότια Ζάκυνθο, αλλά άντεξε η περιοχή. Σποραδικές και μεμονωμένες οι ζημιές».

Ο κ. Λέκκας είπε πως «το μέγεθος του σεισμού επαναπροσδιορίσθηκε στους 6,4 βαθμούς τελικά. Το επίκεντρο εντοπίζεται στα 34 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του νησιού. Ευτυχώς η απόσταση είναι μεγάλη. Αν ο ίδιος σεισμός είχε γίνει πιο κοντά, θα είχαμε μεγάλα προβλήματα».

Σεισμός Ζάκυνθος: Ισχυρό μετασεισμό περιμένουν οι σεισμολόγοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεισμός Ζάκυνθος: Υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.