Την άρνηση τους να κάνουν τα Self test εξέφρασαν μέσω δελτίου τύπου οι Φαρμακοποιοί καθώς το θεωρούν επικίνδυνο!

Self Test: Mπορεί η Κυβέρνηση να έχει ως σκοπό να ανοίξει καταστήματα και σχολεία με την χρήση των self test όμως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικό Σύλλογος με δελτίο τύπου που εξέδωσε, εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτή την απόφαση σχετικά με το ότι ο πολίτης θα πληρώνει ένα μικρό πόσο κόντα στα 2 εύρω, αν χρειαστεί βοήθεια από τον φαρμακοποιό.

«Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να μην διενεργούνται τα self test στα φαρμακεία» αναφέρει μεταξύ άλλων μέσα στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ορισμένα ΜΜΕ αναφέρθηκε ότι τα self test δύνανται να διενεργούνται στα φαρμακεία και μάλιστα με αντίτιμο 2 ευρώ!!

Η κατηγορηματική θέση του ΠΦΣ είναι ότι συζητάμε κάτω από πνεύμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας , τη δωρεάν διάθεση στους πολίτες των test, με την προϋπόθεση να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φαρμακείων μας και ταυτόχρονα να αποφευχθούν υγειονομικοί κίνδυνοι για τους πολίτες και το προσωπικό μας.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση είναι να μην διενεργούνται τα test στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία.

Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας.

Επομένως οποιαδήποτε αναφορά περί διενέργειας των test με οποιαδήποτε αποζημίωση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους και αποτελεί απαράβατο όρο για τη συμμετοχή μας στο εγχείρημα της διάθεσης των test.»

Πηγή: dikaiologitika.gr