ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self tests: Πότε θα διατεθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Υπενθύμιση για τα τεστ
Self tests: Πότε θα διατεθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Self tests: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων των τεστ που θα χρησιμοποιηθούν την εβδομάδα 10-16/5 υπενθυμίζεται ότι θα διατίθενται.

– Από αύριο Τετάρτη 5/5 έως Σάββατο 8/5 από τα φαρμακεία, μόνο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και διοικητικό προσωπικό πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και φοιτητών που κάνουν πρακτική άσκηση.

Το δεύτερο τεστ μαθητών και εκπαιδευτικών για την επόμενη εβδομάδα θα είναι διαθέσιμο από τη Δευτέρα 10/5.

– Οι υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων (δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι) θα λάβουν το επόμενο self test από Δευτέρα 10/5 και θα μπορούν να το πραγματοποιήσουν και να το δηλώσουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Κορονοϊός: Υπενθυμίζεται ότι πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων καταγράφηκαν σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας στις 9 από τις 11 πόλεις της Ελλάδας την περίοδο 26-29 Απριλίου 2021, συγκριτικά με την εβδομάδα 19-25 Απριλίου 2021.

Καθαρά πτωτικές μεταβολές σημειώθηκαν στον Άγιο Νικόλαο (-85%), στο Ρέθυμνο (-79%) και στη Θεσσαλονίκη (-39%).

Οριακά πτωτικές παρουσιάστηκαν οι μεταβολές στα Χανιά (-28%), στη Λάρισα (-19%) και στην Ξάνθη (-16%). Σταθερό παραμένει ουσιαστικά το ιικό φορτίο στην Περιφέρεια Αττικής, στο Βόλο και στο Ηράκλειο, όπου η μεταβολή του ιικού φορτίου στα λύματα κυμάνθηκε από -7% έως +7%.

Καθαρά αυξητική τάση στο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε μόνο στην Αλεξανδρούπολη (+71%), ενώ οριακά αυξητική (+25%) παρουσιάστηκε η μεταβολή του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Πάτρας.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Self tests: Πότε θα διατεθούν σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.