ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Self Tests: Προβλήματα στην πρώτη μέρα διανομής τους στους φαρμακοποιούς

Self Tests: «Σπασμένα» πήραν τα τεστ οι φαρμακοποιοί, ενώ άλλοι παρέλαβαν rapid αντί για self tests. Πότε θα τα παραλάβουν οι μαθητές. Προβληματική αποδεικνύεται η πρώτη μέρα διανομής των self tests στα φαρμακεία της χώρας. Έφτασαν «χύμα» στα φαρμακεία αντί σε ατομικές συσκευασίες κι έτσι οι φαρμακοποιοί… τρέχουν. Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί που καλούνται να «συναρμολογήσουν»...
Self Tests: Προβλήματα στην πρώτη μέρα διανομής τους στους φαρμακοποιούς

Self Tests: «Σπασμένα» πήραν τα τεστ οι φαρμακοποιοί, ενώ άλλοι παρέλαβαν rapid αντί για self tests. Πότε θα τα παραλάβουν οι μαθητές.

Προβληματική αποδεικνύεται η πρώτη μέρα διανομής των self tests στα φαρμακεία της χώρας. Έφτασαν «χύμα» στα φαρμακεία αντί σε ατομικές συσκευασίες κι έτσι οι φαρμακοποιοί… τρέχουν.

Συγκεκριμένα οι φαρμακοποιοί που καλούνται να «συναρμολογήσουν» τα τεστ, ώστε να τα δώσουν στους δικαιούχους, μαθητές και εκπαιδευτικούς καταρχάς.

Κι αυτό καθώς τα πρώτα self test έφτασαν στα φαρμακεία των μεγάλων αστικών κέντρων σε συσκευασίες 25 τεμαχίων   προκαλώντας εύλογη αναστάτωση. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους εξηγούν ότι περίμεναν να παραλάβουν ατομικές συσκευασίες.

Τώρα οι φαρμακοποιοί καλούνται να μοιράσουν τα υλικά του τεστ σε ατομικά… σακουλάκια, για να αρχίσουν να τα παραδίδουν σε μαθητές και καθηγητές που θα πάνε στα φαρμακεία για να αναζητήσουν.

Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι, παρελήφθησαν από τους φαρμακοποιούς και… rapid tests αντί για self tests!

Η πλατφόρμα ανοίγει αύριο, οπότε και θα βρίσκονται προς διάθεση για τους δικαιούχους. Ο φαρμακοποιός, Σταύρος Βραδύς, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τη διαδικασία και τη διανομή των τεστ. Όπως είπε, κάθε δικαιούχος με το ΑΜΚΑ του μπορεί να παίρνει το τεστ και να το κάνει μόνος του στο σπίτι.

Η συσκευασία δεν είναι ατομική, αλλά περιλαμβάνει 25 τεστ, τα οποία χωρίζει ο φαρμακοποιός και τα δίνει στον κάθε δικαιούχο μέσα σε ένα σακουλάκι ασφαλείας. Κάθε μαθητής δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα.

Η εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» βρέθηκε και συνομίλησε με τον αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του.

Η διάθεση των self tests αναμένεται την Παρασκευή και πρώτα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Τα self tests είναι το «όπλο» για το άνοιγμα, τουλάχιστον, των Λυκείων την ερχόμενη Δευτέρα , με την Επιτροπή να συνεδριάζει σήμερα παρουσία της Υπουργού Παιδείας.

Δείτε παρακάτω τα σχετικά ρεπορτάζ

Self Tests: «Σπασμένα» πήραν τα τεστ οι φαρμακοποιοί, ενώ άλλοι παρέλαβαν rapid αντί για self tests. Πότε θα τα παραλάβουν οι μαθητές. Self Tests: «Σπασμένα» πήραν τα τεστ οι φαρμακοποιοί, ενώ άλλοι παρέλαβαν rapid αντί για self tests. Πότε θα τα παραλάβουν οι μαθητές.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Self Tests: Προβλήματα στην πρώτη μέρα διανομής τους στους φαρμακοποιούς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.