ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Serial Killer στην Κύπρο: Δεκτή η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Serial Killer στην Κύπρο: Οι εξελίξεις τρέχουν στην Κύπρο, μετά την αποκάλυψη των δολοφονιών από τον serial killer, λοχαγό της Εθνικής Φρουράς, Νίκο Μεταξά!
Serial Killer στην Κύπρο: Δεκτή η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης

Serial Killer στην Κύπρο: Οι εξελίξεις τρέχουν στην Κύπρο, μετά την αποκάλυψη των δολοφονιών από τον serial killer, λοχαγό της Εθνικής Φρουράς, Νίκο Μεταξά!

Ο Κύπριος Υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Ο Κ.Νικολάου ξεκαθάρισε ότι παραιτείται για λόγους πολιτικής ευθιξίας και μόνο, καθώς ο ίδιος δεν είχε ευθύνη, αλλά ούτε και ενημέρωση για τον χειρισμό των εξαφανίσεων από την αστυνομία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε  παντελώς άδικη την προσπάθεια απόδοσης ευθυνών στην Κυβέρνηση και τον Υπουργό, αφού όπως είπε δεν αναμιγνύεται ούτε πρέπει να αναμιγνύεται στο χειρισμό υποθέσεων από την Αστυνομία.

O παραιτηθείς υπουργός σημείωσε πως το έγκλημα που συγκλόνισε τη κυπριακή κοινωνία και οι πιθανές παραλείψεις των διωκτικών αρχών αγγίζουν όχι μόνο την αστυνομία αλλά και την κοινωνία, ειδικότερα σε ότι αφορά στις αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας ντροπιάζουν.

Ο κ. Νικολάου έκανε λόγο για ελλιπή διερεύνηση από την αστυνομία και εξέφρασε συγκλονισμό για τον αριθμό των θυμάτων, σημειώνοντας πως τόσο σε προσωπικό όσο και σε οικογενειακό επίπεδο βασανίστηκε για το κόστος που πλήρωσαν τα αθώα θύματα και οι οικογένειες τους.

Ανέφερε ακόμα πως θα αποταθεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, για να διορίσει ανεξάρτητους ποινικούς ανακριτές.

Ο κ. Νικολάου ερωτήθηκε αν θα πρέπει να υποβληθεί παραίτηση και από τον Αρχηγό Αστυνομίας, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει.

Αύριο (Παρασκευή 3/5) το πρωί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον παραιτηθέντα υπουργό και τον αρχηγό αστυνομίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Serial Killer στην Κύπρο: Δεκτή η παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.