ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σέρρες: Ένα βήμα πριν το lockdown – Νέα έκτακτα μέτρα

Νέα έκτακτα μέτρα πάρθηκαν για την πόλη των Σερρών, με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη να ενημερώνει πως θα ισχύσουν σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα. «Η έξαρση της πανδημίας πρέπει να μας βρει όλους συμμάχους, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο του lockdown. Πρωταρχικός στόχος του δήμου Σερρών είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων. Οι...
Σέρρες: Ένα βήμα πριν το lockdown – Νέα έκτακτα μέτρα

Νέα έκτακτα μέτρα πάρθηκαν για την πόλη των Σερρών, με τον δήμαρχο, Αλέξανδρο Χρυσάφη να ενημερώνει πως θα ισχύσουν σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα.

«Η έξαρση της πανδημίας πρέπει να μας βρει όλους συμμάχους, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο του lockdown. Πρωταρχικός στόχος του δήμου Σερρών είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων. Οι επόμενες ημέρες είναι πολύ κρίσιμες για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για αυτόν τον λόγο λαμβάνουμε νέα, δραστικά μέτρα σε πρώτη φάση για μία εβδομάδα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Δήμου είναι ανύπαρκτοι αλλά ό,τι δυνάμεις διαθέτουμε θα τις δώσουμε στην κοινή προσπάθεια», υπογράμμισε ο δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα που θα παρθούν για μία, τουλάχιστον, εβδομάδα:

-Αναστολή λειτουργίας όλων των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

-Αναστολή παραχώρησης σχολικών και δημοτικών χώρων σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους.

-Αναστολή όλων των παραστάσεων του ΔΗΠΕΘΕ.

-Αναστολή των τμημάτων της Σχολής Χορού και της Γυμναστικής Ενηλίκων της ΚΕΔΗΣ.

Επιπλέον, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν οι εξής δράσεις:

-Προμήθεια 8 πυλών ακριβούς μέτρησης θερμοκρασίας, προκειμένου να εγκατασταθούν στις εισόδους του Δημαρχείου και όλων των δημοτικών χώρων.

-Προμήθεια 6.500 υφασμάτινων μασκών πολλαπλών χρήσεων, ώστε να διανεμηθούν σε μαθητές και καθηγητές σε πρώτη φάση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

-Ενεργοποίηση των εθελοντικών ομάδων για κοινωνικές δράσεις.

-Σχεδιασμός πλέγματος ηλεκτρονικών υπηρεσιών από το ΔΗΠΕΘΕ, την Κ.Ε.ΔΗ.Σ και τη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου Σερρών.

-Καμπάνια ενημέρωσης με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

-Καθημερινή απολύμανση των παιδικών χαρών.

-Ενίσχυση της Αστυνομίας με το δυναμικό της Δημοτικής Αστυνομίας και των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας για τη συγκρότηση πρόσθετων μεικτών κλιμακίων ελέγχου.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σέρρες: Ένα βήμα πριν το lockdown – Νέα έκτακτα μέτρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάριος Σταμπουλής

Ο Μάριος Σταμπουλής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 23/5/1996. Από μικρός είχε πάθος με τον αθλητισμό, όμως τελικά τον «κέρδισε» η αθλητική δημοσιογραφία. Είναι τελειόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και πριν το Sportime στο οποίο βρίσκεται από τον Φεβρουάριο του 2020 εργάστηκε στο sdna.