ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεβασμό στους πυροσβέστες ζητά ο Μητσοτάκης – Πριν 8 μήνες τους «ψέκαζαν» με αύρες και χημικά!

Τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» στηλίτευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεχνώντας πως έχει αντιμετωπίσει ο ίδιος το Σώμα της Πυροσβεστικής.
Σεβασμό στους πυροσβέστες ζητά ο Μητσοτάκης – Πριν 8 μήνες τους «ψέκαζαν» με αύρες και χημικά!

Την έννοια του σεβασμού προς τους πυροσβέστες «ανακάλυψε» ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ζήτησε από τους «πυροσβέστες της ξαπλώστρας», που ισχυρίζονται ότι οι φωτιές σβήνουν από μόνες τους, να δείχνουν μεγαλύτερο σεβασμό στις προσπάθειες των πυροσβεστών που δεν κοιμούνται νύχτες ολόκληρες προσπαθώντας να σβήσουν τα πύρινα μέτωπα.

Βέβαια ο… σεβασμός του πρωθυπουργού προς τους πυροσβέστες είναι τόσο αδιαμφισβήτητος που πριν 8 μήνες η κυβέρνηση έστειλε τις δυνάμεις καταστολής να ξυλοφορτώσουν τους εποχικούς πυροσβέστες, ρίχνοντας δακρυγόνα και εκτοξεύοντας νερό με την «Αύρα», μόνο και μόνο επειδή ζητούσαν την επαγγελματική εξασφάλιση τους.

Άλλο δείγμα «σεβασμού» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Πυροσβεστικό Σώμα είναι το ότι τον περασμένο Ιούλιο «πέταξε» δεκάδες άνδρες της ΕΜΑΚ από τις θέσεις τους επειδή δεν είχαν… εμβολιαστεί. Απομακρύνθηκαν από τα πόστα τους άξιοι άνδρες μιας επίλεκτης ομάδας της πυροσβεστικής, διασώστες που στην επαγγελματική τους καριέρα βάζουν καθημερινά σε κίνδυνο τις ζωές τους, σε φωτιές, σεισμούς, πλημμύρες, θεομηνίες και εργάζονται σκληρά για να καλύπτουν τα τεράστια κενά που αφήνει η κυβέρνηση.

Ένα ακόμα δείγμα «σεβασμού» της κυβέρνησης προς τους πυροσβέστες είναι πως εδώ και τρία χρόνια δεν καλύπτονται οι 4.000 οργανικές θέσεις πυροσβεστών, προσωπικό που είναι άκρως απαραίτητο για την αντιπυρική προστασία της χώρας. Και με αυτό το τεράστιο έλλειμμα των 4.000 πυροσβεστών, οι ενεργοί πυροσβέστες καλούνται να ανταπεξέλθουν σε έναν απίστευτο φόρτο εργασίας, μια δυσανάλογη πίεση που ουσιαστικά τους επιβάλλεται από μια κυβέρνηση που αρνείται να κάνει προσλήψεις.

Από τα 3.500 οχήματα που διαθέτει το Σώμα μόλις το 10%-15% είναι καινούργιο και μέχρι 10 έτη ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των πυροσβεστών ξεπερνά τα… 45 έτη, ηλικία σύμφωνα με τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής «δύσκολη» για να ανταποκριθεί κάποιος όταν βρεθεί σε συνθήκες πίεσης. Ακόμα και για τον υπηρεσιακό εξοπλισμό, σε πολλές περιπτώσεις πυροσβέστες μαρτυρούν πως αναγκάζονται να προμηθεύονται με δικά τους έξοδα τα απαραίτητα.

Αυτός είναι λοιπόν ο «σεβασμός» που δείχνει το Μαξίμου προς τους πυροσβέστες, για να μιλάει σήμερα για «πυροσβέστες της ξαπλώστρας» ενώ το μόνο που κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι να επιθεωρεί τα αποκαΐδια της χώρας, όπως έκανε πρόσφατα που πήρε μαζί του «αυτοκρατορική» συνοδεία… 15 αυτοκινήτων και 5 τεθωρακισμένων για να βγάλει μερικές χαμογελαστές φωτογραφίες στην καμένη Πεντέλη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε επίσης ότι θα διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες για εμπρησμούς, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους μαχητές της πρώτης γραμμής που σβήνουν καθημερινά πάνω από 50 φωτιές κατά μέσο όρο.

Τόνισε επίσης ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύσκολες μέρες με τις φωτιές επισημαίνοντας ότι θα ενισχυθούν οι άνεμοι και θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να είναι σε επιφυλακή.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεβασμό στους πυροσβέστες ζητά ο Μητσοτάκης – Πριν 8 μήνες τους «ψέκαζαν» με αύρες και χημικά!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.