ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τοκάκης για σκηνοθέτες: «Θεωρείτο φυσιολογικό να σου πετάνε τασάκια!»

Σεξουαλική παρενόχληση και θέατρο. Παράταιρο. Νοσηρό. Θλιβερό. Κι όμως έχει απασχολήσει τους πάντες εσχάτως.
Τοκάκης για σκηνοθέτες: «Θεωρείτο φυσιολογικό να σου πετάνε τασάκια!»

Σεξουαλική κακοποίηση / σεξουαλική παρενόχληση και θέατρο. Παράταιρο. Νοσηρό. Θλιβερό. Κι όμως έχει απασχολήσει τους πάντες εσχάτως.

Ο ηθοποιός Θάνος Τοκάκης αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις που αφορούν στο ελληνικό θέατρο, μιλώντας στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» του MEGA TV.

Όλα αυτά λίγες ημέρες μετά τη σοκαριστική ατάκα που είπε η Άννα Τσουκαλά περί «θανατικής καταδίκης».

Μεταξύ άλλων, ο Θάνος Τοκάκης είπε: «Πρόκειται για ένα βαθύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας καθώς συνέβαινε κάτι κακό και το κρύβαμε επειδή δεν το θεωρούσαμε σωστό. Μακάρι όλο αυτό να αλλάξει.

Έχουν μιλήσει πολλοί άνθρωποι για αυτό και καλύτερα από εμένα και ελπίζω να μιλήσουν και άλλοι και να τα πουν πολύ καλύτερα από εμένα.

Αυτό που έχω να πω εγώ μία διαπίστωση που έκανα περισσότερο ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ βαθύτερη απ’ ότι εμφανίζεται.

Δηλαδή δεν είναι μία κατάσταση στην οποία απλά 2-3, 5-10 άνθρωποι βγαίνουν, λένε για κάποιες παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις και τελειώνει εκεί. Το πράγμα είναι ουσιαστικό.

Γιατί κοινωνικοπολιτικά ο Νεοέλληνας έχει μάθει να μην εκφράζει αυτό που του συμβαίνει γιατί δεν το θεωρεί σωστό, τα κρύβουμε. Μας βρίζουν, μας δίνουν ξύλο και δεν το λέμε γιατί έτσι έχουμε μάθει. Αυτό ήρθε η ώρα ν’ αλλάξει.

Παρατηρούμε μία παλαιότερη γενιά σ’ όλο αυτό να προσπαθήσει να κρατήσει μία κατάσταση πίσω γιατί έτσι έχει μάθει. Έχει μεγαλώσει με το να πετάνε τασάκια οι σκηνοθέτες. Το θεωρεί φυσιολογικό. Πρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να δούμε τα πράγματα γιατί αυτό οφείλει πια ν’ αλλάξει,

Ανέτρεξα στο παρελθόν και προσπάθησα να θυμηθώ πράγματα που μπορεί να έχω κάνει ή να μου έχουν κάνει ή να είμαι μάρτυρας και να μην το έχω παρατηρήσει και να τα πέρασα έτσι επειδή τα θεωρούσα φυσιολογικά.

Νομίζω ότι είναι μία υγιής αντίδραση και πιστεύω ότι όλοι πρέπει να το κάνουμε και μπροστά στην αλλαγή να έρθουμε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση και να πούμε τι έχουμε κάνει ο καθένας σε σχέση με τον εαυτό του και τι έχει βιώσει κατά καιρούς σε μία δουλειά. Ευτυχώς δεν βρέθηκα σε μία τέτοια κατάσταση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τοκάκης για σκηνοθέτες: «Θεωρείτο φυσιολογικό να σου πετάνε τασάκια!»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεωργία Τσιαρλή

Εργάζομαι στο Sportime από το 2018. Στον ελεύθερό μου χρόνο δεν χάνω ριάλιτι! Είναι το πάθος μου. Θέλω να βλέπω που φτάνει και που… καταντάει η κοινωνία για να πηγαίνω κι εγώ μαζί της. Την άποψή μου θα την πω για όλα χωρίς φίλτρο. Δεν συγκρατούμαι!