ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας δημοσιογράφου, από άντρα συνάδελφό της σε κανάλι

Για σεξουαλική παρενόχληση κατήγγειλε πρώην συνάδελφό της γυναίκα δημοσιογράφος από τη Κύπρο.
Σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας δημοσιογράφου, από άντρα συνάδελφό της σε κανάλι

Ακόμη ένα περιστατικό για σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας έρχεται στο φως αυτή τη φορά από το χώρο της δημοσιογραφίας.

Το κίνημα #metoo έχει φέρει στο προσκήνιο αμέτρητες υποθέσεις και καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση με το χώρο του θεάτρου και του αθλητισμού να έχουν βρεθεί στο προσκήνιο τα τελευταία 2 χρόνια. Αυτή τη φορά η καταγγελίας από γυναίκα κατά πρώην συναδέλφου της αφορά τον δημοσιογραφικό χώρο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ontime» στην Κύπρο και στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΙΓΜΑ» γυναίκα δημοσιογράφος κατήγγειλε πρώην συνάδελφό της στην Αστυνομία για σεξουαλική παρενόχληση μέσω μηνυμάτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ο κατηγορούμενος παρενόχλησε σεξουαλικά τη γυναίκα με αποτέλεσμα το κανάλι να τον απομακρύνει από τη θέση του. Ωστόσο, πρόσφατα ο άντρας προσλήφθηκε ξανά από το κανάλι με αποτέλεσμα η γυναίκα να απευθυνθεί αυτή τη φορά στην αστυνομία.

Η ανακοίνωση του σταθμού ΣΙΓΜΑ για τη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση αναφέρει:

«Πριν ενάμιση περίπου χρόνο περιήλθε στην αντίληψη της Διεύθυνσης του σταθμού καταγγελία υπαλλήλου η οποία εργαζόταν ως δημοσιογράφος. Η καταγγελία αφορούσε αποστολή μηνυμάτων από συνάδελφο της δημοσιογράφο, τα οποία θεωρήθηκε ότι υπερέβαιναν τα όρια της θεμιτής επικοινωνίας εκδηλώνοντας ερωτικό ενδιαφέρον του γράφοντος, κάτι το οποίο ενόχλησε την καταγγέλλουσα. Αμέσως, χωρίς χρονοτριβή, η Διεύθυνση του σταθμού συγκάλεσε συνάντηση στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του σταθμού στην οποία παρευρίσκονταν η Διευθύντρια Προσωπικού, η Διευθύντρια Ειδήσεων, ο Σύμβουλος Επικαιρικών Προγραμμάτων και οι δύο άμεσα εμπλεκόμενοι, σε ξεχωριστές συναντήσεις.

Στην συνάντηση με τον καταγγελλόμενο δημοσιογράφο, αυτός απέρριψε ως κακοπροαίρετες τις καταγγελίες. Η Διεύθυνση υπέδειξε ότι η συμπεριφορά του δεν άφηνε άλλα περιθώρια πέραν της απομάκρυνσης του από την καταγγέλλουσα. Τότε ο ίδιος υπέβαλε την παραίτησή του την οποία ο σταθμός και άμεσα αποδέχθηκε. Η έκβαση αυτή φάνηκε να ικανοποίησε την καταγγέλλουσα. Ένα μήνα περίπου αργότερα και η δημοσιογράφος εγκατέλειψε τον σταθμό για λόγους άσχετους με το γεγονός.

Μετά παρέλευση ενός και πλέον έτους, ο σταθμός προέβη σε αναζήτηση δημοσιογράφων για τις τρέχουσες ανάγκες του και ο συγκεκριμένος υπέβαλε αίτηση ενδιαφέροντος. Στη βάση των πραγματικών προσόντων του αιτητού και αφού δεν εκκρεμούσε καμία καταγγελία εναντίον του, τόσον από την εν λόγω δημοσιογράφο όσον από οποιαδήποτε άλλη γυναίκα, ο σταθμός προέβη σε επαναπρόσληψή του αφού ενεργούσε υπέρ του και το κριτήριο της μη καταγγελίας αλλά και το τεκμήριο της αθωότητας.»

Μετά την καταγγελία ωστόσο της δημοσιογράφου ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος βγήκε σε αναστολή από το κανάλι μέχρι να διενεργηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από την αστυνομία και τις ανακριτικές αρχές.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεξουαλική παρενόχληση γυναίκας δημοσιογράφου, από άντρα συνάδελφό της σε κανάλι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις