ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεξουαλική παρενόχληση – Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 κι εκείνος 54-Συνέβη στο καμαρίνι μου»

Τη δική της δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης περιγράφει στην εφημερίδα "Τα Νέα" η Τόνια Σωτηροπούλου και μοιράζεται τη γνώμη της για το ελληνικό #MeToo.
Σεξουαλική παρενόχληση – Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 κι εκείνος 54-Συνέβη στο καμαρίνι μου»

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Τόνια Σωτηροπούλου είχε μιλήσει στον στον Γιώργο Πυρπασόπουλο και την εκπομπή Συν Γυναιξί της ΕΡΤ2 για το κίνημα #metoo και για τη σεξουαλική παρενόχληση που βίωσε στην αρχή της καριέρας της.

Μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, η Τόνια Σωτηροπούλου αναφέρθηκε και πάλι στη δική της δυσάρεστη εμπειρία με δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Παράλληλα μοιράστηκε τη γνώμη της για το ελληνικό #MeToo.

«Δυστυχώς ως γυναίκα κι εγώ έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση. Στον χώρο της δουλειάς, στον δρόμο, στην καθημερινότητά μου. Την πρώτη φορά που μου έτυχε, η αρχική μου σκέψη ήταν μήπως έκανα εγώ κάποιο λάθος και έδωσα λάθος δικαίωμα. Δυστυχώς, αυτή είναι πάντα η σκέψη και είναι λάθος. Δεν χρειάζεται να δοθεί δικαίωμα όταν κάποιος έχει ήδη αποφασίσει πως μπορεί να σε μεταχειριστεί με συγκεκριμένο τρόπο και πως εσύ δεν θα κάνεις τίποτα γι’ αυτό» ανέφερε η γνωστή ηθοποιός.

Η ίδια μάλιστα είχε αποκαλύψει τι συνέβη στο ξεκίνημα της καριέρας της, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων, στην πρώτη τηλεοπτική της απόπειρα. «Είχα μια μέρα γύρισμα και εκεί ήταν ένας ηθοποιός που παίζαμε σε κάποιες σκηνές μαζί. Εγώ ήμουν τότε 18 κι εκείνος 54. Όταν τέλειωσε το γύρισμα πήγα στο καμαρίνι μου, αλλάζω, πάω να πάρω την τσάντα μου και μπαίνει μέσα και πάει να με φιλήσει. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν τι σιχαμένο και τρομακτικό είναι αυτό που κάνει, που απλά μπήκε στον χώρο μου και ήρθε πάνω μου» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η Τόνια Σωτηροπούλου στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Συν γυναιξί».

Όταν η ηθοποιός αντέδρασε και αρνήθηκε να υποκύψει, ο άνδρας που της επιτέθηκε συνέχισε να την πιέζει. Της είπε με νόημα πως οι περισσότερες κοπέλες στην ηλικία της, αν θέλουν να κάνουν καριέρα στην υποκριτική, περνούν πρώτα από το κρεβάτι σκηνοθετών, γνωστών ηθοποιών και παραγωγών ώστε να τύχουν της απαραίτητης στήριξης στον χώρο.

Παρακάτω όσα είχες δηλώσει η Τόνια Σωτηροπούλου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σεξουαλική παρενόχληση – Τόνια Σωτηροπούλου: «Ήμουν 18 κι εκείνος 54-Συνέβη στο καμαρίνι μου»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.