ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Θεσσαλία και Ήπειρο

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε πολλές περιοχές της Ηπείρου και της Θεσσαλίας - Σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές.
Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Θεσσαλία και Ήπειρο

Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή χαλαζόπτωση είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που έπληξε περιοχές σε Θεσσαλία και Ήπειρο.

Τα φαινόμενα ξεκίνησαν χτες αργά το απόγευμα και συνεχίστηκαν μέχρι και την Παρασκευή το πρωί σε ορισμένα μέρη. Τα έντονα φαινόμενα, είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν κορμοί δέντρων, οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια και πολλές επιχειρήσεις και σπίτια που βρίσκονται στο ισόγειο να πλημμυρίσουν.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία μάλιστα, δέχθηκε μέσα σε λίγες ώρες 217 κλήσεις που αφορούσαν κοπές δένδρων, αντλήσεις υδάτων και αφαιρέσεις αντικειμένων. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρέθηκαν Καρδίτσα και Τρίκαλα όπου οι πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν σε περισσότερες από 150 κλήσεις για βοήθεια στους κατοίκους.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του trikalavoice.gr που δείχνει το μέγεθος της κακοκαιρίας με τους θυελλώδεις άνεμους και την χαλαζόπτωση.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Ήπειρο

Στα Ιωάννινα σοβαρές βλάβες υπέστη το δίκτυο της ΔΕΗ ενώ παράλληλα σημειώθηκαν και πολλές πτώσεις δέντρων.

Στην Πρέβεζα, η ξαφνική καταιγίδα έπληξε όλη την παραλιακή ζώνη από Καστροσυκιά έως τον Μύτικα. Ξεριζώθηκαν δέντρα, παρασύρθηκαν ομπρέλες, ξαπλώστρες στις οργανωμένες παραλίες, ενώ καταστροφές υπέστησαν αρκετές επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Το δελτίο καιρού της ΕΜΥ για σήμερα πάντως, αναφέρει Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά της χώρας.

 

Διαβάστε Επίσης:

Αρναούτογλου: Προσοχή, χαλάει ο καιρός – Δείτε τι φαινόμενα θα επικρατήσουν

Πανελλήνιες: Ανακοινώθηκαν οι βάσεις

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μαθαίνουν αντιπάλους – Σήμερα οι κληρώσεις τους!

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σφοδρή χαλαζόπτωση σε Θεσσαλία και Ήπειρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.