ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σγουρός: Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής

Αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Σγουρός: Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής

Σγουρός: Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής – Αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Την αποχώρηση της παράταξης «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, προκάλεσε για δεύτερη συνεχή χρονιά η πρωτοφανής απόφαση της διοίκησης Πατούλη να μετατρέψει την ειδική απολογιστική συνεδρίαση για τα πεπραγμένα του προηγούμενου έτους σε μονόλογο προκειμένου να αποφύγει την κριτική.

Σύμφωνα με το άρθρο 185 του Καλλικράτη (ν. 3852/2010) κάθε χρόνο σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου γίνεται ο απολογισμός πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης, την οικονομική κατάσταση και τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης έχει την έννοια της δημόσιας λογοδοσίας, αλλά και της διεξαγωγής δημοκρατικού διαλόγου για τα πεπραγμένα της διοίκησης.

Ωστόσο η διοίκηση Πατούλη επέλεξε για μια ακόμη φορά, να καταργήσει ετσιθελικά κάθε δυνατότητα διαλόγου αποφασίζοντας να τοποθετηθούν κατά τη συνεδρίαση μετά τον Περιφερειάρχη, οι δεκαέξι (16) χωρικοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, 10 εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του και οι Γενικοί Διευθυντές της Περιφέρειας. Στο τέλος και αφού, θα είχαν προηγηθεί όλες οι τοποθετήσεις-μονόλογοι των στελεχών του και οι παρατηρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας θα μπορούσαν να τοποθετηθούν οι επικεφαλής των παρατάξεων!

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός τόνισε ότι «Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε παρακμή με ευθύνη του κ. Πατούλη, που ήδη από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του λειτουργεί σχεδόν αποκλειστικά με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις και αυταρχικές πρακτικές. Ο Περιφερειάρχης όμως δεν είναι μονάρχης. Δυστυχώς το έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι το αποκορύφωμα μιας συμπεριφοράς που δείχνει ότι μπροστά στη νομή της εξουσίας δεν έχει φραγμούς με αποτέλεσμα να οδηγείται σε ενέργειες που δείχνουν πλήρη έλλειψη σεβασμού της λαϊκής κυριαρχίας, η οποία εκπροσωπείται εκτός από την πλειοψηφούσα παράταξη και από τις παρατάξεις της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομονωθεί με δική της επιλογή, έχοντας απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σγουρός: Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σγουρός: Η παράταξη του κ. Πατούλη έχει απομείνει μόνη μαζί με τους συμβούλους της πρώην Χρυσής Αυγής», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.