ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήφης Βαλυράκης: Φωτογραφία ντοκουμέντο για εμπλοκή δεύτερου σκάφους (vid)

Σήφης Βαλυράκης: Περισσότερες από 200 καταθέσεις έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού. Σήφης Βαλυράκης: Μεταξύ των νέων στοιχείων που συλλέγονται ώρα με την ώρα και η φωτογραφία που είναι πιθανό να ρίξει φως στο θρίλερ του θανάτου του πρώην υπουργού. Συνεχίζονται οι καταθέσεις...
Σήφης Βαλυράκης: Φωτογραφία ντοκουμέντο για εμπλοκή δεύτερου σκάφους (vid)

Σήφης Βαλυράκης: Περισσότερες από 200 καταθέσεις έχουν συγκεντρώσει οι λιμενικές αρχές, στην προσπάθειά τους να ρίξουν φως στις ακριβείς συνθήκες θανάτου του πρώην υπουργού.

Σήφης Βαλυράκης: Μεταξύ των νέων στοιχείων που συλλέγονται ώρα με την ώρα και η φωτογραφία που είναι πιθανό να ρίξει φως στο θρίλερ του θανάτου του πρώην υπουργού.

Συνεχίζονται οι καταθέσεις μαρτύρων, στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, με τα ντοκουμέντα που καταφθάνουν στα χέρια των Αρχών να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Το φως της δημοσιότητας βλέπει τώρα μια πανοραμική φωτογραφία-ντοκουμέντο που τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο μία γυναίκα, η οποία την ημέρα του συμβάντος είχε μεταβεί για πεζοπορία στο βουνό. Όπως η ίδια υποστηρίζει, εάν ζουμάρει κανείς θα δει πως στη θαλάσσια περιοχή, εκτός από το φουσκωτό του πρώην υπουργού, βρίσκεται και ένα επιπλέον σκάφος.

Η γυναίκα κατέθεσε στο Λιμενικό και, όπως δήλωσε, θα ανέφερε όλα όσα είδε εκείνο το απόγευμα. Σε δηλώσεις της, τόνισε πως εκείνη την ημέρα που τράβηξε τη φωτογραφία δεν έδωσε σημασία, ωστόσο, όταν η υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη έγινε γνωστή και άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες για το θρίλερ των συνθηκών θανάτου του, η ίδια ανέτρεξε στο κινητό της και βρήκε τη φωτογραφία.

Στο μεταξύ, από το πρωί 10 ψαράδες έχουν μεταβεί στις λιμενικές Αρχές, προσκομίζοντας αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα του συμβάντος. Μεταξύ όσων κατέθεσαν στο Λιμενικό σήμερα ήταν και ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας.

Σήφης Βαλυράκης: «Κλειδιά» η προπέλα και η στολή του

Αυτό που εξετάζουν οι αρχές είναι αν ο άτυχος 77χρονος πρώην υπουργός χτυπήθηκε θανάσιμα από την προπέλα του σκάφους του ή κάποια άλλη άλλου σκάφους. Επίσης αναμένεται να υπάρξει εξέταση της στολής δύτη του Σήφη Βαλυράκη από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ.

Η εξέταση και η χημική ανάλυση της πορώδους στολής του πρώην υπουργού θα γίνει για τον τυχόν εντοπισμό σκλήθρων (υπολειμμάτων από ξύλινη προπέλα που μπορεί να είχε το ψαράδικο) ή της ειδικής χημικής ουσίας που τοποθετείται σε πολλά σκάφη -κυρίως αλιευτικά. Τυχόν τέτοιο εύρημα θα αναδείξει, όπως επισημαίνουν αρμόδιοι κρατικοί λειτουργοί, την εμπλοκή αλιευτικού σκάφους στον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη.

Τι έδειξε η αυτοψία στο σκάφος του Βαλυράκη

Ο δικαστικός πραγματογνώμονας της οικογένειας ανέφερε ότι την Πέμπτη μαζί με την κυρία Χαρά Σπηλιοπούλου καθηγήτρια της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών έκαναν αυτοψία στο σκάφος του Σήφη Βαλυράκη, από το οποίο «αποκομίσαμε τεχνικά στοιχεία, τα οποία θα χρησιμοποιήσει η κυρία Σπηλιοπούλου για να κάνει μια έκθεση για τα τραύματα για το αν ταυτοποιούνται».

Η εμπλοκή άλλων σκαφών δεν ξεκαθαρίστηκε από τα ληφθέντα στοιχεία. Ο κ. Δέδες σημείωσε ότι ενδεχομένως θα χρειαστεί επιπλέον αυτοψία κι από εκεί κι έπειτα «θα λάβω την έκθεση του διορισμένου πραγματογνώμονα».

«Οι προπέλες είναι μεταλλικές αλλά έχουν και διαφορετικά υλικά, άλλες από αλουμίνιο, από μπρούτζο. Άλλες δεξιόστροφές κι άλλες αριστερόστροφές. Εμείς είδαμε τι προπέλα είχαμε, τη μετρήσαμε θα πάρει τα στοιχεία η κυρία Σπηλιοπούλου και θα τα αξιολογήσει σχετικά με τα τραύματα που βρήκε».

Σήφης Βαλυράκης: Σε στενό κύκλο η κηδεία του

Το τελευταίο αντίο είπε την Πέμπτη στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη η οικογένειά του.

Η σύζυγός του Μίνα Παπαθεοδώρου – Βαλυράκη και τα παιδιά τους έφτασαν λίγο πριν από τις 3 το μεσημέρι στο νεκροταφείο Παπάγου, ενώ σημειώνεται πως η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε σε στενό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την Covid-19.

Στεφάνια έστειλαν μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, όπως και οι Μαργαρίτα Παπανδρέου και Κώστας Λαλιώτης.

Σημειώνεται πως η κηδεία επρόκειτο να γίνει την Τρίτη, ωστόσο η οικογένειά του την ανέβαλε, καταγγέλλοντας ανθρωποκτονία του Σήφη Βαλυράκη.

Πηγή newpost.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σήφης Βαλυράκης: Φωτογραφία ντοκουμέντο για εμπλοκή δεύτερου σκάφους (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.