ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από αδερφή νεκρού: «Είναι ”λάθη” οι νεκροί μας; Σε οικτίρω κύριε Μητσοτάκη»

Κόλαφος για την κυβέρνηση, τα συνταρακτικά λόγια της Κατερίνας Βουτσινά που έχασε τον αδερφό της στο μοιραίο σιδηροδρομικό δυστύχημα
Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από αδερφή νεκρού: «Είναι ”λάθη” οι νεκροί μας; Σε οικτίρω κύριε Μητσοτάκη»

«Ο κ. Μητσοτάκης θα μας κάνει τσάμπα την κηδεία, τις κηδείες όλων των ανθρώπων. Δεν κοιτάζει να καταλύσει αυτό το καταραμένο κράτος και να βάλει ανθρώπους που να σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση;

Όλοι οι άνθρωποι θα πάρουμε τώρα τους ανθρώπους μας σε κάσες. Ένα λαμόγιο θα φάει ισόβια; Τι σημαίνει ισόβια; Σε 5-6 χρόνια θα βγει έξω; Αλήθεια; Βγήκε ο κύριος Μητσοτάκης και είπε ‘’αυτό το λάθος δεν θα επαναληφθεί’’. Οι νεκροί μας είναι ‘’λάθη’’; Οι νεκροί μας είναι ‘’λάθη’’! Και ‘’δεν θα ξαναγίνει’’; Τον οικτίρω τον κύριο Μητσοτάκη. Λέγομαι Κατερίνα Βουτσινά. Είμαι η αδερφή του νεκρού».

Αυτά είναι τα συγκλονιστικά λόγια της Κατερίνας Βουτσινά, αδερφής του νεκρού Ιωάννη Βουτσινά, του οποίου ο θάνατος αναμένεται να πιστοποιηθεί μέσω δειγματοληψίας DNA. Ο αδελφός της κυρίας Βουτσινά βρισκόταν στο πρώτο βαγόνι.

«Το δράμα οφείλεται, δυστυχώς, κυρίως σε τραγικό ανθρώπινο λάθος». Αυτή ήταν η δήλωση ντροπής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο διάγγελμά που έκανε την επόμενη μέρα μετά την φονική σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Σε αυτή την δήλωση αναφέρεται η γυναίκα που με δύναμη ψυχής κατέθεσε την δίκαιη οργή της.

Ακόμα και σε αυτές τις τραγικές ώρες, ο πρωθυπουργός έσπευσε να καλύψει – επικοινωνιακά – την θέση του και να μετακυλήσει τις ευθύνες σε έναν και μόνο άνθρωπο, τον σταθμάρχη που εκτελούσε βάρδια στον σταθμό της Λάρισας. Όμως ο λαός είναι πεπεισμένος πλέον πως εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με δυστύχημα, άλλα με έγκλημα, και μάλιστα διαχρονικό.

Και αυτό αποδεικνύεται από όλες τις παραλείψεις και την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο και ειδικότερα στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε η μοιραία σύγκρουση.

Το ακόμα μεγαλύτερο αίσχος, είναι πως ο πρωθυπουργός αντιμετώπισε τον ανείπωτο θρήνο από τον χαμό δεκάδων ανθρώπων, ως ένα «λάθος» που δεν θα επαναληφθεί. Όμως οι νεκροί δεν είναι «λάθη», δεν είναι στατιστικές, δεν είναι πρωθυπουργικές εξαγγελίες και επικοινωνιακοί τακτικισμοί. Το να κάνεις πολιτική μείωσης του επικοινωνιακού κόστους, την ώρα που οι νεκροί είναι άταφοι και οικογένειες δεν έχουν τι να θάψουν, είναι τουλάχιστον αχαρακτήριστο.

Τα λόγια της αδερφής του νεκρού Ιωάννη, που τόσο άδικα κόπηκε το νήμα της ζωής του, συγκλονίζουν το πανελλήνιο, άλλα το σίγουρο είναι πως τίποτα δεν μπορεί να διαπεράσει την πολιτική παχυδερμία…


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συγκλονιστική κατάθεση ψυχής από αδερφή νεκρού: «Είναι ”λάθη” οι νεκροί μας; Σε οικτίρω κύριε Μητσοτάκη»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.