ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 38 έφτασαν οι νεκροί – 66 οι τραυματίες μέχρι τώρα!

Συγκλονιστικές εικόνες από τη σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα!
Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 38 έφτασαν οι νεκροί – 66 οι τραυματίες μέχρι τώρα!

Όλη την Ελλάδα και όχι μόνο έχει συγκλονίσει το δυστύχημα στη Λάρισα, με τη σύγκρουση των τρένων να έχει σκορπίσει το θάνατο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πυροσβεστική στις 6:20 το πρωί, οι νεκροί ανέρχονταν στους 32, ωστόσο πλέον έφτασαν στους 38, ενώ υπάρχουν και 66 τραυματίες.

Σιγά-σιγά και με τη βοήθεια γερανοφόρων, συνεχίζονται οι απεγκλωβισμοί από τα βαγόνια που έχουν καταστραφεί, ενώ έχουν δοθεί και ειδικά τηλέφωνα προκειμένου οι συγγενείς να επικοινωνούν.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου οι συγγενείς των επιβατών μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 2410 683175 και 2410 683176.

Στο σημείο αναμένεται να βρεθούν τόσο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και ο υπουργός Μεταφορών και υποδομών, Κώστας Καραμανλής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επιχειρούν 150 πυροσβέστες, ενώ έχουν σπεύσει 40 ασθενοφόρα. Ακόμη, στο σημείο βρίσκονται 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα:Αναλυτικά η πρώτη ανακοίνωση της πυροσβεστικής!

«Η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες έρευνας των Πυροσβεστικών Δυνάμεων, έχουν επικεντρωθεί στα δύο πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που έχουν ανασηκωθεί, με τη βοήθεια γερανοφόρων οχημάτων. Ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών παραμένει στους 32, ενώ για νοσηλεία σε νοσοκομεία παραμένουν 53 τραυματίες.

Δίνω το λόγο στην εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι οικείοι και οι συγγενείς των επιβατών της αμαξοστοιχίας της Hellenic Train που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2410683175 και 76 της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας προκειμένου να πάρουν πληροφορίες για τους επιβάτες που μετακινήθηκαν με ασφάλεια στη Θεσσαλονίκη καθώς και για όσους έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Επαναλαμβάνω τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2410683175 και 76. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των θυμάτων, όπου επισημαίνεται ότι υπάρχει αριθμός νεκρών για την οριστική αναγνώριση των οποίων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί διαδικασία βιολογικής ταυτοποίησης. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Στους 38 έφτασαν οι νεκροί – 66 οι τραυματίες μέχρι τώρα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.