ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιγοντάρισμα στην κυβέρνηση για τα άδεια φαρμακεία κάνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: «Σύμμαχος του παιδιού ο πυρετός 40°C»!

Οδηγίες που εμφανίζουν ως ακίνδυνο τον υψηλό πυρετό και βγάζουν «λάδι» την κυβέρνηση για την έλλειψη φαρμάκων, εξέδωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία
Σιγοντάρισμα στην κυβέρνηση για τα άδεια φαρμακεία κάνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: «Σύμμαχος του παιδιού ο πυρετός 40°C»!

Για άλλη μια φορά η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία φαίνεται να λειτουργεί ως επιστημονικό δεκανίκι της κυβέρνησης, επιχειρώντας να καλύψει κάθε αποτυχημένη πολιτική και κάθε κυβερνητική «γραμμή» που εκπορεύεται εκ Μαξίμου. Οι οδηγίες που έδωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία με αφορμή την έλλειψη αντιπυρετικών από την αγορά, θα έλεγε κανείς πως λειτουργούν ως τέλειο άλλοθι για τα άδεια ράφια στα φαρμακεία.

Στις οδηγίες που δίνονται από την Παιδιατρική Εταιρεία, διαπιστώνει κανείς πως γίνεται έντονη προσπάθεια να παρουσιαστεί ως ασφαλής και ακίνδυνος ο υψηλός πυρετός, ακόμα και των 40 βαθμών Κελσίου! Μετά από δεκαετίες που τα αντιπυρετικά χρησιμοποιούνται ευρύτατα για να «ρίχνουν» τις υψηλές θερμοκρασίες στα παιδιά, η ΕΠΕ ξαφνικά «θυμήθηκε» πως ο υψηλός πυρετός είναι «σύμμαχός» μας (!) και πως ο μόνος λόγος που υπάρχει για να πέσει ο πυρετός κάτω από τους 40 βαθμούς είναι για την… άνεση του ασθενούς!

Συγκεκριμένα η οδηγία της Παιδιατρικής Εταιρείας αναφέρει:

«Ο υψηλός πυρετός (40ο C) το μόνο που προκαλεί στο παιδί είναι ότι ο άρρωστος έχει πιο πολλές αναπνοές, πιο πολλές σφίξεις και δεν νιώθει καλά. Καμία άλλη βλαβερή επίπτωση δεν προκαλεί ο πυρετός. Μη φοβάστε τον υψηλό πυρετό. Ο υψηλός πυρετός είναι σύμμαχός μας και αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των ιών. Ρίχνουμε τον πυρετό μόνο για να νιώσει πιο άνετα ο άρρωστος».

Μάλιστα, δίνει συμβουλές για χρήση φυσικών μέτρων αντιμετώπισης του πυρετού, αλλά και οδηγίες στους γονείς πώς να σπάσουν και να δώσουν στο παιδί αναβράζοντα δισκία, «αυτό τον καιρό που δεν βρίσκετε σιρόπι παρακεταμόλης». Δηλαδή ούτε λίγο – ούτε πολύ η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία καλεί τους γονείς να συμβιβαστούν με το ότι το παιδί τους μπορεί να ψήνεται στον πυρετό διότι ενδέχεται να μην βρίσκουν ούτε «ζωγραφιστό» αντιπυρετικό στα φαρμακεία. Όλως «τυχαίως», η Παιδιατρική Εταιρεία βρήκε το «timing» να συστήσει σχεδόν τυφλή εμπιστοσύνη στο ανοσοποιητικό σύστημα, σε μια χρονική περίοδο που τα φάρμακα κάνουν «φτερά». Αυτό και αν είναι σιγοντάρισμα στην ανικανότητα του υπουργείου Υγείας!

Να υπενθυμίσουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία παρέχει τέτοια εξόφθαλμη κάλυψη στην κυβέρνηση, φτάνοντας σε σημείο να δίνει ακατάλληλες ιατρικές οδηγίες που ενδέχεται να λειτουργήσουν εις βάρος της δημόσιας υγείας. Τον Αύγουστο του 2021 και καταμεσής της πανδημικής περιόδου, ήταν η ίδια εταιρεία που εξέδωσε μια εξωφρενική ανακοίνωση – ντιρεκτίβα που απευθυνόταν στους παιδιάτρους όλης της χώρας και τους ζητούσε να υποβιβάζουν σκόπιμα τις παρενέργειες των mRNA πειραματικών σκευασμάτων (!) και να υπερτονίζουν μόνο τους θανάτους από κορωνοϊό!

Μια ανακοίνωση που έστελνε κάθε έννοια φαρμακοεπαγρύπνησης στην Ελλάδα κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων και ισοπέδωνε κάθε έννοια ατομικής επιστημονικής σκέψης και κρίσης από τους Έλληνες Παιδιάτρους.

Μάλιστα σε εκείνη την – αισχίστου είδους – οδηγία, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία εξέφραζε… δυσαρέσκεια για το ότι η αναφορά στις παρενέργειες των πειραματικών σκευασμάτων οδήγησαν στην αχρήστευση του εμβολίου AstraZeneca, το οποίο χαρακτήριζε «πολύ αποτελεσματικό»! Να υπενθυμίσουμε ότι το AstraZeneca ήταν το εμβόλιο που συνδέθηκε με πάρα πολλά περιστατικά θρομβώσεων και θανάτων και τέθηκε πρώτα υπό ηλικιακούς περιορισμούς και ύστερα σε απαγορεύσεις, σε όλη την Ευρώπη.

Οι… περίεργες οδηγίες της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας που παρουσιάζουν τον υψηλό πυρετό ως μια αθώα και ακίνδυνη αντίδραση του οργανισμού, ήταν αναμενόμενο να προκαλέσουν σοβαρές αντιδράσεις από επιστήμονες της ιατρικής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα 902.gr, σε δήλωσή του ο Γιώργος Μητσιάκος, αναπληρωτής καθηγητής Νεογνολογίας, Τμήμα Ιατρικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, εκ μέρους της ΔΗΠΑΚ σημειώνει:

«Η απαράδεκτη ανακοίνωση του προέδρου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας για τον τρόπο αντιμετώπισης ενός παιδιού με υψηλό πυρετό θέτει σε κίνδυνο την ίδια την υγεία του παιδιού, καθησυχάζει τους γονείς όταν τα παιδιά τους έχουν ιδιαίτερα υψηλό πυρετό (θερμοκρασία σώματος 40ο C), λες και αυτό αποτελεί μια συνηθισμένη κατάσταση και όχι ένα σοβαρότατο γεγονός, πιθανόν απειλητικό για τη ζωή του παιδιού.

Αναγνωρίζει ως κάτι αναμενόμενο τις ελλείψεις αντιπυρετικών φαρμάκων, προκειμένου να μην αποδώσει τις τεράστιες ευθύνες στην πολιτεία για αυτή την κατάσταση, αφήνοντας στο έλεος των φαρμακοβιομηχάνων και φαρμακοεμπόρων την υγεία των παιδιών μας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σιγοντάρισμα στην κυβέρνηση για τα άδεια φαρμακεία κάνει η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία: «Σύμμαχος του παιδιού ο πυρετός 40°C»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.