ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα 5G: Φόβοι για προβλήματα στις αερομεταφορές – Τι έχει συμβεί

Οι CEO μεγάλων αμερικάνικων αεροπορικών εταιρειών έχουν στείλει τη προειδοποίησή τους για «καταστροφή» αναφορικά με το σήμα 5g.
Σήμα 5G: Φόβοι για προβλήματα στις αερομεταφορές – Τι έχει συμβεί

Την Τετάρτη 19/1 οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών AT&T και Verizon πρόκειται να ενεργοποιήσουν το σήμα 5g στις υπηρεσίες τους.

Ωστόσο, η νέα αυτή υπηρεσία C-Band 5G αποτελεί κίνδυνο για τις αερομεταφορές σύμφωνα με αεροπορικές εταιρίες. Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μιλάνε για αχρήστευση ενός μεγάλου αριθμού των αεροπορικών στόλων των εταιριών καθώς το σήμα 5g θα μπορούσε να έχει παρεμβολές σε ευαίσθητα όργανα στα αεροσκάφη όπως τα αλτίμετρα και να επηρεάσουν τις λειτουργίες χαμηλής ορατότητας.

Οι Αμερικάνικες εταιρίες American Airlines, Delta Air Lines, United Airlines, UPS Airlines, Atlas Air, JetBlue Airways, Southwest Airlines όπως και άλλων εταιριών αναφέρουν πως το μεγαλύτερο μέρος του στόλου τους θα μείνει ακινητοποιημένο. Αυτό θα είναι καταστροφικό καθώς περισσότερες από 1.000 πτήσεις πιθανώς να ακυρωθούν αφήνοντας χιλιάδες κόσμο εγκλωβισμένο ακόμη και στο εξωτερικό.

Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) έχει προειδοποιήσει για την πιθανότητα παρεμβολών στα αεροσκάφη από το σήμα 5g.

Επιστολή έχει σταλεί προς τον διευθυντή του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, τον υπουργό Μεταφορών, τον διοικητή της FAA, και την Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FCC) με την οποία οι εταιρίες αιτούνται να διευθετηθεί το θέμα.

Την επιστολή υπογράφει η Airlines for America, η οποία περιλαμβάνει το γκρουπ των παραπάνω αεροπορικών εταιριών. Στα αιτήματα τους ζητάνε να εφαρμοστεί το 5G σε όλη την επικράτεια εκτός από την περιοχή των αεροδρομίων, με περίμετρο στα 3 περίπου χλμ.

Όσον αφορά τις AT&T και Verizon είναι οι εταιρίες που κέρδισαν τη δημοπρασία αξίας 80 δισεκατομμυρίων πέρυσι αποκτώντας έτσι σχεδόν όλο το φάσμα της C-Band. Οι εταιρίες συμφώνησαν στις 3 Ιανουαρίου να φτιάξουν ζώνες προστασίας σε περίπου 50 αεροδρόμια στη χώρα ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι παρεμβολών. Ακόμη, συμφώνησαν να καθυστερήσει η ανάπτυξη του δικτύου μέχρι τις 19 Ιανουαρίου.

Οι CEO των αεροπορικών όπως και ο CEO της Boeing συνεχίζουν να προειδοποιούν τους υπεύθυνους για επικείμενη κρίση στις αερομεταφορές και ζητάνε άμεση παρέμβαση για την αποφυγή ενός χάους.

Όπως αναφέρουν επίσης χαρακτηριστικά, πολλά από τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας στα αεροσκάφη θα αχρηστευθούν δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας και αναγκάζοντας τα αεροσκάφη να καθηλωθούν.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σήμα 5G: Φόβοι για προβλήματα στις αερομεταφορές – Τι έχει συμβεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Ευαγγελία Κουτσιανούδη

Η Ευαγγελία Κουτσιανούδη γεννήθηκε το 1994 στην Αλεξανδρούπολη και τα τελευταία χρόνια ζει στη Θεσσαλονίκη. Από μικρή ηλικία λατρεύει τον αθλητισμό. Παρακολουθεί ιδιαίτερα μπάσκετ, ποδόσφαιρο, Formula 1 ενώ η μεγάλη της αδυναμία είναι το Τένις