ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμα για «πλιάτσικο» στις καταθέσεις έδωσε ο Ρέγκλινγκ : «Καμία δημοσιονομική χαλαρότητα – Οι Έλληνες έχουν αποταμιεύσεις»!

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ έπαθε... «Γιάννη Στουρνάρα», και έδειξε το σάρωμα των καταθέσεων ως «λύση» για την ακρίβεια.
Σήμα για «πλιάτσικο» στις καταθέσεις έδωσε ο Ρέγκλινγκ : «Καμία δημοσιονομική χαλαρότητα – Οι Έλληνες έχουν αποταμιεύσεις»!

Το «σύνθημα» για μια επιχείρηση λεηλασίας των αποταμιεύσεων των Ελλήνων, έδωσε με το πιο ξεκάθαρο τρόπο ο απερχόμενος επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ.

Βάζοντας φρένο στις όποιες ελπίδες είχε η ελληνική κυβέρνηση για παράταση της δημοσιονομικής χαλαρότητας, ο Διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας υπογράμμισε πως η Ελλάδα οφείλει το 2023 να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, κοντά στον στόχο που έχει συμφωνηθεί.

Και κάπου εκεί, δεν δίστασε να βάλει «στο τραπέζι» τις οικονομίες των Ελλήνων, που όπως ισχυρίζεται μαζεύτηκαν στην διετία της πανδημίας και είναι σημαντικού μεγέθους, και θα βοηθήσουν στην… αντιμετώπιση της ακρίβειας!

«Η δημοσιονομική σύνεση είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα, για τη διατήρηση της βιωσιμότητας του χρέους και της εμπιστοσύνης της αγοράς ώστε να επιτύχει άνοδο της επενδυτικής βαθμίδας από τους οίκους αξιολόγησης» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας σε συνέντευξή του στο «Κεφάλαιο».

«Οι καταναλωτές συσσώρευσαν ένα σημαντικό απόθεμα αποταμιεύσεων κατά τη διάρκεια των δύο ετών της πανδημίας, αποταμιεύσεις που υπερβαίνουν αυτό που θα είχαν συσσωρεύσει χωρίς την πανδημία. Αυτό το πρόσθετο απόθεμα αποταμιεύσεων μπορεί να συμβάλει στην άμβλυνση της μείωσης της αγοραστικής δύναμης που προκαλείται από τις υψηλότερες τιμές της ενέργειας», δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Χωρίς περιστροφές, ο ευρωπαίος αξιωματούχος δίνει μια έμμεση «εντολή» να συνεχιστεί απρόσκοπτα η φορομπηχτική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης, και να ασκηθεί αμείωτη πίεση στους πολίτες ώστε να αναγκαστούν να αδειάσουν τις αποταμιεύσεις τους! Τι άλλο αποτελεί αυτό εκτός από μια ληστρική πολιτική από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό;

Ο Ρέγκλινγκ έρχεται… δεύτερος

Φυσικά ο προκλητικά ανάλγητος Κλάους Ρέγκλινγκ έρχεται… δεύτερος στη συνθηματολογία για γενική έφοδο στο κομπόδεμα του εξουθενωμένου Έλληνα, αφού είχε προηγηθεί η αναίσχυντη δήλωση που είχε κάνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο οποίος είχε δηλώσει πως υπάρχει «πολύ μεγάλο ποσοστό αποταμιεύσεων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» και πως «οι αποταμιεύσεις που έχουν συσσωρευτεί είναι αποταμιεύσεις που μπορεί να βγάλουν ένα νοικοκυριό ή μια επιχείρηση από μια δύσκολη θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Σε πλήρη ταύτιση απόψεων, το ESM και η Τράπεζα της Ελλάδος, δείχνουν τον δρόμο για ανελέητο σάρωμα των καταθέσεων, ώστε να δοθούν βορά στο τέρας του πληθωρισμού, ενόσω η κυβέρνηση θα μοιράζει μερικά ψηφοθηρικά «ψίχουλα», αντί να παίρνει γενναία μέτρα κατά της ακρίβειας!

Μετά από δέκα χρόνια σκληρών μνημονίων και δυόμιση έτη πανδημίας, οι γονατισμένοι Έλληνες δέχονται την χειρότερη και πιο ανήθικη επίθεση στις λιγοστές οικονομίες που κατάφεραν να κρατήσουν. «Λεφτά υπάρχουν», βρίσκονται στον «κουμπαρά» σας και θα σας τα πάρουμε, δηλώνουν χωρίς τσίπα πια, οι αδίστακτοι τεχνοκράτες εντός και εκτός συνόρων!

Τα όσα είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ προμηνύουν ένα ζοφερό μέλλον για τις οικονομίες των πολιτών, που ήδη βρίσκονται σε μεγάλη δοκιμασία λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ακρίβειας. Και για όσο η κυβέρνηση παραμένει θεατής των ανατιμήσεων και «τροχονόμος» των συμφερόντων των ολιγαρχών, θα αποδεικνύεται πως κινείται σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τα απάνθρωπα προστάγματα του ESM.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σήμα για «πλιάτσικο» στις καταθέσεις έδωσε ο Ρέγκλινγκ : «Καμία δημοσιονομική χαλαρότητα – Οι Έλληνες έχουν αποταμιεύσεις»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.