ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει τη Δευτέρα (31/8) η προθεσμία

Σήμερα, Δευτέρα (31/8) λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, δόθηκε αυτή η νέα παράταση, ενώ έληγε κανονικά στις 28 Αυγούστου, γιατί 200-250 χιλιάδες πολίτες, δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν φέτος τις δηλώσεις τους. Έτσι, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα...
Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει τη Δευτέρα (31/8) η προθεσμία

Σήμερα, Δευτέρα (31/8) λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις, μετά την παράταση που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας, δόθηκε αυτή η νέα παράταση, ενώ έληγε κανονικά στις 28 Αυγούστου, γιατί 200-250 χιλιάδες πολίτες, δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν φέτος τις δηλώσεις τους.

Έτσι, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις, δόθηκε παράταση για λίγες ακόμα μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίδομα 534 ευρώ: Διευρύνονται οι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, ποιοι και πώς θα υποβάλουν αίτηση

Όσοι κάνουν χρήση της παράτασης αυτής, καθώς και εκείνοι που υπέβαλαν τη δήλωση τον Αύγουστο, και είναι χρεωστικοί, θα πρέπει να καταβάλουν στις 31 Αυγούστου δύο δόσεις του επιπλέον φόρου.

Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε και παράταση ως των Απρίλιο του 2021 για την αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων για όσους επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει ρύθμιση για 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις με 2,5% επιτόκιο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει τη Δευτέρα (31/8) η προθεσμία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.