ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Εγκρίθηκε η δημιουργία κέντρου αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα

Απορρίφθηκαν οι προσφυγές που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής
Συμβούλιο της Επικρατείας: «Ναι» στο κέντρο αποτέφρωσης

Συμβούλιο της Επικρατείας: «Ναι» είπε η Ολομέλεια του ΣτΕ (708/2020) στη λειτουργία του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών στην περιοχή του Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, με σειρά αποφάσεων του (707 και 708/2020), έκρινε νόμιμη την υπουργική απόφαση με την οποία χωροθετήθηκε, μεταξύ άλλων, Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών σε κοινόχρηστους χώρους του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας απέρριψαν τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ιδιοκτήτες ακινήτων της περιοχής του Ελαιώνα.

Συμβούλιο της Επικρατείας: Με την απόφαση, μεταξύ άλλων, κρίθηκε ότι στο ιδιαίτερο πολεοδομικό καθεστώς της περιοχής Ελαιώνα είχε εξαρχής περιληφθεί η δυνατότητα αφιέρωσης λίαν περιορισμένου τμήματος των πολύ εκτεταμένων κοινοχρήστων χώρων του Ελαιώνα στην ικανοποίηση κοινωφελών και συναφών αναγκών μέσω μεταβολή της χρήσης τους προς το σκοπό εξυπηρέτησης κοινωνικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών λειτουργιών, μετά από τήρηση ειδικής διαδικασίας και εφάπαξ εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Κρίθηκε, επομένως, ότι η δυνατότητα αυτή συνιστούσε εξαρχής μέρος του πολεοδομικού σχεδιασμού της περιοχής και είναι σύμφωνη με τη συνταγματική επιταγή του ορθολογικού πολεοδομικού σχεδιασμού και τις εξουσιοδοτικές διατάξεις κατ’ επίκληση των οποίων θεσπίσθηκε.​

Πηγή: ert.gr

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ