ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμβούλιο της Επικρατείας: Επέστρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του

Ήρθη και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
Συμβούλιο της Επικρατείας: Επέστρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του

Ένα χρόνο μετά την αφαίρεσή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη το κατασχεμένο του διαβατήριο, ενώ παράλληλα ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος. Κατόπιν αυτών, ο εφοπλιστής ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί.

Ο κ. Μαρινάκης έχει προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το προεδρικό διάταγμα, με το οποίο του κρατήθηκε το διαβατήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραλίγο τραγωδία: Αυτοκίνητο μπήκε σε λαϊκή και τραυμάτισε τέσσερα άτομα! (pics)

Υπενθυμίζεται ότι, τον Οκτώβριο του 2018, είχε αφαιρεθεί από την διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. το διαβατήριο από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά τη διάταξη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την οποία τέθηκε σε βάρος του ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, έπειτα από δίωξη για την υπόθεση του «Noor1».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μπορούσε έκτοτε να ταξιδεύει μόνο εντός Ευρώπης και δη προς χώρες Σένγκεν, κάνοντας χρήση της αστυνομικής ταυτότητας.

Πλέον, το διαβατήριο έχει επιστραφεί στον κ. Μαρινάκη, ο οποίος μπόρεσε να ταξιδέψει έτσι και στη Ρωσία για τον πρόσφατο αγώνα του Ολυμπιακού με την Κράσνονταρ.

ΠΗΓΗ: PROTOTHEMA.GR

Ζήσε το πιο καυτό καλοκαίρι της ζωής σου. Απόκτησε σήμερα το MINI που πάντα ήθελες με όφελος έως €5.000 και προνομιακό επιτόκιο 2,9%* με το πρόγραμμα ALL IN MINI στη Σπανός ΑΕ. Μην αργείς. Οι MINI HOT DAYS διαρκούν για λίγες ημέρες και ισχύουν για περιορισμένο αριθμό ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων**. Εσύ θα προλάβεις;

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συμβούλιο της Επικρατείας: Επέστρεψε στον Βαγγέλη Μαρινάκη το διαβατήριό του», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.