ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβουλος Ασφάλειας πρωθυπουργού: «Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο»

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος, μιλώντας για την τουρκική NAVTEX και τα όσα έχουν συμβεί. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία, ενώ ανέλυσε και το πως είναι σήμερα η κατάσταση στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στις εικόνες από την Αγιά Σοφιά είπε: «Είναι πολύ λυπηρές οι εικόνες που...
Σύμβουλος Ασφάλειας πρωθυπουργού: «Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο»

Σε εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού, Αλέξης Διακόπουλος, μιλώντας για την τουρκική NAVTEX και τα όσα έχουν συμβεί.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις σχέσεις με την Τουρκία, ενώ ανέλυσε και το πως είναι σήμερα η κατάσταση στο Αιγαίο.

Αναφερόμενος στις εικόνες από την Αγιά Σοφιά είπε: «Είναι πολύ λυπηρές οι εικόνες που είδαμε από την Αγιά Σοφιά. Πόνεσε η καρδιά μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίση στο Καστελόριζο: Σε ετοιμότητα ο ελληνικός στόλος στο Αιγαίο

Ο Αλέξης Διακόπουλος, τόνισε για τις κινήσεις της Τουρκίας μετά και την έκδοση της NAVTEX είπε: «Όσο ισχύει η NAVTEX και τα πλοία δεν έχουν επιστρέψει στις ακτες ειμαστε σε επιφυλακή. Δεν προβλέπω ούτε κλιμάκωση ούτε κάτι χειρότερο. Τείνει προς αποκλιμάκωση η κατάσταση και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι πάει να κλιμακωθεί. Όσο θα υπάρχει στόλος στο Αιγαίο εμείς θα είμαστε παρόντες».

Ακόμα ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Οι σκηνές που βλέπουμε την Τουρκία εκθέτουν. Με τις πράξεις της και την επιθετικότητα της εκτίθεται. Είναι ένας συνδυασμός πιέσεων και της δικής μας αποφασιστικότητας.

Η Γερμανία έκανε την πιο δυναμική παρέμβαση. Ήταν οι δικές μας ενέργειες οι οποίες αφαίρεσαν κάθε πρόσχημα από το να πει κανείς ότι η πρόκληση της Τουρκίας δεν ήταν ευθύνη της και μόνο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Σύμβουλος Ασφάλειας πρωθυπουργού: «Δεν πρόκειται να γίνει θερμό επεισόδιο»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.