ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συναγερμός» από Φινλανδία για Moderna: Μετά από Σουηδία – Δανία, σταματoύν και οι Φινλανδοί τον εμβολιασμό στους κάτω των 30

Σύμφωνα με μελέτη των σκανδιναβικών χωρών, το εμβόλιο της Moderna σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μυοκαρδίτιδας στους νέους.
«Συναγερμός» από Φινλανδία για Moderna: Μετά από Σουηδία – Δανία, σταματoύν και οι Φινλανδοί τον εμβολιασμό στους κάτω των 30

Στοπ στη χορήγηση του εμβολίου της Moderna βάζει η Φινλανδία στους άνδρες κάτω των 30 ετών, ενώ προηγήθηκε η ίδια απόφαση από τη Σουηδία και τη Δανία. Η απόφαση της κυβέρνησης της Φινλανδίας βασίστηκε σε αναφορές για σπάνιες άλλα πιθανές καρδιαγγειακές παρενέργειες.

Οι σκανδιναβικές χώρες που σε αντίθεση με όσα περίεργα βλέπουμε να συμβαίνουν στην Ελλάδα, διαθέτουν σοβαρή φαρμακοεπαγρύπνηση, στήριξαν την απόφαση τους σε μια αδημοσίευτη σκανδιναβική έρευνα, που συγκεντρώνει δεδομένα από τη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με δηλώσεις του διευθυντή του Φινλανδικού ινστιτούτου υγείας Μίκα Σάλμινεν: «Η μελέτη αυτή διαπίστωσε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών, στους οποίους είχε χορηγηθεί το εμβόλιο Moderna Spikevax, εμφάνιζαν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με άλλους να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα».

Το υπουργείο Υγείας ακούει;

Βλέπουμε πως στις σκανδιναβικές χώρες που βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στον δείκτη «Covid Resilience» του Bloomberg (ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση), τηρούνται μηχανισμοί αυστηρής εποπτείας της ασφάλειας των σκευασμάτων και δεν διστάζουν να περιορίσουν τη χρήση πολυδιαφημισμένων εμβολίων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.

Σε αντίθεση με τη κατάσταση στην Ελλάδα που η «κίτρινη κάρτα» κοντεύει να γίνει απαγορευμένη λέξη, διάφοροι «ειδικοί» της τηλεόρασης μιλούν μόνο για τα οφέλη του εμβολιασμού και δεν αναφέρονται ποτέ στις σοβαρές παρενέργειες και η κυβέρνηση έφτασε έως το σημείο να μοιράζει δωρεάν… gigabytes για να εμβολιαστούν οι νέοι.

Αυτή η σοβαρή απόφαση περιορισμού του Moderna από τις σκανδιναβικές χώρες, κανονικά θα έπρεπε να θορυβήσει το υπουργείο Υγείας και τους ειδικούς, για να μην επαναληφθεί το φιάσκο του Astra Zeneca, που ενώ είχε αποσυρθεί από πολλές ευρωπαϊκές χώρες η κυβέρνηση συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα και να το χορηγεί κανονικά, μέχρι που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ο οργανισμός υγείας της Σουηδίας δήλωσε ξεκάθαρα ότι τα στοιχεία χρήσης του εμβολίου Moderna υποδεικνύουν αύξηση των περιστατικών μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας στους νέους. Το Ελληνικό υπουργείο Υγείας ακούει;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Συναγερμός» από Φινλανδία για Moderna: Μετά από Σουηδία – Δανία, σταματoύν και οι Φινλανδοί τον εμβολιασμό στους κάτω των 30», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.