ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πυρκαγιές – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες

Sos για μεγάλο κομμάτι της χώρας που κινδυνεύει τις επόμενες ημέρες από πυρκαγιές!
Συναγερμός για πυρκαγιές – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες

Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη την χώρα καθώς ο καιρός αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως θερμός γεγονός που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές πυρκαγιές.

Μπορεί η σημερινή ημέρα να περιλαμβάνει και ορισμένες τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά όπως ανέφερε ο Σάκης Αρναούτογλου, όμως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ζήσουμε ακόμη μια ανατροπή.

Με τις μνήμες από τις καταστροφικές φωτιές σε Εύβοια και Αττική να είναι νωπές, άπαντες καλούνται να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να αποφευχθούν τη φετινή θερινή περίοδο αντίστοιχα περιστατικά που θα βάλουν σε σοβαρό κίνδυνο την ακεραιότητα των Ελλήνων πολιτών αλλά και των εδαφών της χώρα μας.

Τους φόβους για την εκδήλωση πυρκαγιών ενισχύει το γεγονός πως τις επόμενες ημέρες αναμένονται να έρθουν βοριάδες και μελτέμι όπως προανήγγειλε μέσω των όσων είπε στην πρόγνωση του καιρού στο κανάλι του Open, ο γνωστός μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Πυρκαγιές: Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει ηλιοφάνεια που θα κυριαρχήσει στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα και θα συνοδευτεί από κατακόρυφη αύξηση της θερμοκρασίας.

Αυτό που όμως τόνισε ο γνωστός μετεωρολόγος είναι το γεγονός πως μέσα στον Ιούνιο υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για δασικές πυρκαγιές καθώς θα κάνουν την εμφάνιση τους δυνατοί άνεμοι βοριάδες και μελτέμι.

Οι άνεμοι αναμένεται να φτάσουν ακόμα και τα 7 μποφόρ στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία κατά τόπους θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

Τη στιγμή που η ΕΜΥ προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και οι αρμόδιες αρχές, δεν έχουν εκδώσει την παραμικρή ανακοίνωση για επαγρύπνηση σωμάτων ασφαλείας αλλά και των πολιτών. Φαίνεται πως η καταστροφική φωτιά της Εύβοιας όχι μόνο δεν έβαλε μυαλό σε κάποιους…αλλά συνεχίζουν ατάραχα τις ίδιες εγκληματικές πολίτικές.

Δείτε τα όσα είπε στην πρόγνωση του καιρού ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Ειδήσεις τώρα 

Σασμός επόμενα επεισόδια: Ο Αστέρης κινδυνεύει!

Η Γη της Ελιάς επόμενα επεισόδια: Ο Αλέξης στη φυλακή!

Άγριες Μέλισσες επόμενα επεισόδια: Ο Θόδωρος βρίσκει άνθρωπο κλειδί για την βόμβα στο Ζάχο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συναγερμός για πυρκαγιές – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν τις επόμενες μέρες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.