Συναγερμός μετά το ρεκόρ των 203 νέων κρουσμάτων κορονοϊού της Κυριακής και τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όπου αναμένεται να εκτιμηθούν τα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην λήψη νέων οριζόντιων μέτρων, με φόντο την εορτή του Δεκαπενταύγουστου το Σάββατο. Της...

Συναγερμός μετά το ρεκόρ των 203 νέων κρουσμάτων κορονοϊού της Κυριακής και τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό όπου αναμένεται να εκτιμηθούν τα αριθμητικά και ποιοτικά δεδομένα που προέκυψαν το Σαββατοκύριακο ενόψει του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην λήψη νέων οριζόντιων μέτρων, με φόντο την εορτή του Δεκαπενταύγουστου το Σάββατο.

Της τακτικής τηλεδιάσκεψης προεδρεύει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ το υψηλό επίπεδο συναγερμού για την κυβέρνηση επιβεβαίωσε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας πως «παρακολουθούμε διαρκώς την επιδημιολογική κατάσταση, ακούμε τους ειδικούς και παίρνουμε όποια μέτρα χρειάζεται κάθε φορά. Εδώ και εβδομάδες χτυπούμε καμπάνα κινδύνου. Τώρα είναι ανάγκη να χτυπήσει ακόμη πιο δυνατά».

Στα σενάρια, μάλιστα, που μελετώνται τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με το protothema.gr ,κομβικό ρόλο διαδραματίζουν η γενίκευση της χρήσης μάσκας (η οποία προεξοφλήθηκε εν πολλοίς με την έκδοση σε ΦΕΚ της σχετικής απόφασης το Σάββατο), η πιθανή μείωση του αριθμού των συμμετεχόντων σε θρησκευτικές και κοινωνικές τελετές (γάμοι, βαφτίσια κτλ), αλλά και η επιτήρηση των μέτρων κοινωνικής απόστασης με εντατικότερους ελέγχους και πρόστιμα.