ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Συναγερμός» στις Αρχές για νέες φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (4/8)

Καταστάσεις όπως η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη φοβούνται πως θα ζήσουμε η Πυροσβεστική και Πολιτικής Προστασία την Τετάρτη (4/8).
«Συναγερμός» στις Αρχές για νέες φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (4/8)

Καταστάσεις όπως η καταστροφική φωτιά στη Βαρυμπόμπη φοβούνται πως θα ζήσουμε η Πυροσβεστική και Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας την Τετάρτη (4/8).

Σε κατάσταση έκτακτου «συναγερμού» έχουν τεθεί οι υπηρεσίες όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικές στην χώρα, αλλά και της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της Τετάρτης (4/8). Η μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη αλλά και οι αρνητικές προβλέψεις που αναφέρονται στον χάρτη επικινδυνότητας τον οποίο εξέδωσε η Πολιτική Προστασία για την Τετάρτη κρατάει τον κρατική μηχανισμό, αλλά και τους πολίτες σε «επιφυλακή».

Συγκεκριμένα σε κατάσταση συναγερμού την Τετάρτη (4/8) και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς υφίσταται για τα νησιά της Π.Ε. Ρόδου – Έκκληση Ν. Χαρδαλιά για πλήρη επαγρύπνηση.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον χάρτη, για αύριο Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021, προβλέπεται:

* Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για τα νησιά της ΠΕ Ρόδου.

* Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στο πλαίσιο της Γενικής Επιφυλακής, όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

Παραμένει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι περιφέρειες και δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:
1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, από την Πυροσβεστική παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Συναγερμός» στις Αρχές για νέες φωτιές: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη (4/8)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.