ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχοι: Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα – Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

Αυτό είναι το σχέδιο της Κυβέρνησης.
Συνταξιούχοι: Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα – Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης

Συνταξιούχοι: Θα δοθεί, όπως όλα δείχνουν, τα Χριστούγεννα, το έκτακτο επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης εντός του Οκτωβρίου θα καταβληθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων όπως προανήγγειλε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αλλά δεν θα τα πάρουν όλοι. Από εκεί και πέρα εκτός μένουν όσοι έχουν μεικτή σύνταξη 1.000 ευρώ και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Για τις συγκεκριμένες κατηγορίες συνταξιούχων αναζητούνται πόροι έτσι ώστε να δοθεί έκτακτη ενίσχυση ως παροχή 13ης σύνταξης, έκτακτο επίδομα. Εφόσον προχωρήσει το συγκεκριμένο σενάριο η πληρωμή θα γίνει τα Χριστούγεννα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΕΗ: Δωρεάν πάγιο για όλους, διπλάσια έκπτωση για όσους πληρώνουν ηλεκτρονικά

Στους κόλπους της κυβέρνησης εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να δοθεί ένα ποσό, ως «13η σύνταξη» και στους χαμηλοσυνταξιούχους, δηλαδή σε εκείνους που δεν θα λάβουν αναδρομικά. Το πόσο φαίνεται πως δεν θα προσεγγίζει μία 13η σύνταξη αλλά θα είναι σε μορφή έκτακτου επιδόματος, ενώ οι όποιες αποφάσεις θα κλειδώσουν το επόμενο διάστημα όταν φανεί καθαρότερα και η τροπή που θα πάει η πανδημία στη χώρα μας.

Επίσης, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου αναμένεται να πληρωθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Έτσι, στο διάστημα από τις 14 έως 26 Οκτωβρίου σχεδιάζεται να καταβληθεί – εφάπαξ – στους παλαιούς συνταξιούχους το 1,4 δισ. ευρώ, με την οριστική ημερομηνία πληρωμής να οριστικοποιείται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Πιο αναλυτικά, θα πληρωθούν συνολικά αναδρομικά ύψους 1,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 892 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα με συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 496 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στους συνταξιούχους – δικαιούχους του δημόσιου τομέα.

Πηγή dikailogitika.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνταξιούχοι: Έκτακτο επίδομα τα Χριστούγεννα – Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.