ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχοι: Τριπλό «κύμα» αναδρομικών – Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις (vid)

Μπαράζ πληρωμών σε συνταξιούχους
Συνταξιούχοι: Τριπλό «κύμα» αναδρομικών – Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις (vid)

Συνταξιούχοι: Μπαράζ πληρωμών σε συνταξιούχους θα έχουμε μέχρι τον Νοέμβριο καθώς 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους που αφορούν είτε στα αναδρομικά που επικύρωσε η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, είτε σε αναδρομικά από τον νόμο Βρούτση, αλλά και σε αυξήσεις των προσωρινών συντάξεων.

Συνταξιούχοι: Έρχεται «κύμα» πληρωμών για τους συνταξιούχους έως τον Νοέμβριο.

Οριστικά σε όλους τους παλιούς συνταξιούχους θα δοθούν τα αναδρομικά 11μήνου, ανεξάρτητα εάν έχουν προσφύγει δικαστικά ή όχι, ενώ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να δοθούν εφάπαξ με το βασικό σενάριο οι πληρωμές να γίνουν τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Τι φάση; Κορεάτες τραγουδούν… Νταλάρα σε talent show της Κορέας

Τον Οκτώβριο αναμένονται και οι αυξήσεις σε κύριες συντάξεις βάσει του νόμου Βρούτση έως 252 ευρώ τον μήνα λόγω των αυξημένων ποσοστών αναπλήρωσης. Τα αναδρομικά που προκύπτουν από τις αυξήσεις των κύριων συντάξεων που θα φθάνουν έως 3.050 ευρώ θα λάβουν με τις συντάξεις Νοεμβρίου οι νέοι συνταξιούχοι κατ’ εφαρμογήν του νόμου Βρούτση.

Άλλη κατηγορία συνταξιούχων που θα δουν αυξήσεις είναι όσοι λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη, καθώς με πρόσφατη τροπολογία αυξάνεται το ποσοστό της στο 80%.

Τέλος μειώνεται η ποινή στις συντάξεις για εργαζόμενους συνταξιούχους, γεγονός που θα επιφέρει αύξηση κατά 75% στη μηνιαία σύνταξή τους, καθώς και αναδρομικά τουλάχιστον 8 μηνών που υπολογίζεται να δοθούν και αυτά τον προσεχή Οκτώβριο.

Αυξήσεις προσωρινών συντάξεων

Αυξάνονται τα ποσά των προσωρινών συντάξεων για τα ταμεία μισθωτών, αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών. Η σχετική διάταξη αναμένεται να ενεργοποιηθεί από το υπουργείο Εργασίας τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με αυτή, στα ταμεία των μισθωτών το ποσοστό θα ανέβει στο 80% (επί του μέσου όρου των αποδοχών των τελευταίων δώδεκα μηνών πριν την αίτηση συνταξιοδότησης), από το 50% που είναι σήμερα. Το ίδιο ποσοστό θα γίνει 70% για τους επαγγελματίες, από 50% που είναι σήμερα.

Ωστόσο, με βάση το νέο πλαίσιο υπάρχει κατώτατο και ανώτατο όριο στις προσωρινές συντάξεις, με την κατώτατη να είναι 384 ευρώ, και η ανώτατη 768 ευρώ, για τους μισθωτούς και τους αγρότες. Η ίδια κατώτατη σύνταξη ισχύει και για τους επαγγελματίες, ενώ η ανώτατη ορίζεται στα 960 ευρώ.

Από την εφαρμογή του μέτρου εξαιρούνται οι συνταξιούχοι του Δημοσίου.

Πηγή: megatv.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνταξιούχοι: Τριπλό «κύμα» αναδρομικών – Αυξήσεις στις προσωρινές συντάξεις (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.