ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνταξιούχος πιάστηκε να φοροδιαφεύγει περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Απίστευτο και όμως… ελληνικό είναι η είδηση ότι συνταξιούχος βρέθηκε να φοροδιαφεύγει κοντά στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
Συνταξιούχος πιάστηκε να φοροδιαφεύγει περίπου 1 εκατ. ευρώ!

Ένας συνταξιούχος στην Ελλάδα φυσικά, πιάστηκε να φοροδιαφεύγει για περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ, με τα ποσά πραγματικά να προκαλούν ζάλη.

Συγκεκριμένα, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έκανε έρευνα σε έξι επιχειρήσεις που κάνουν πωλήσεις κυρίως μέσα από το ίντερνετ.

Τα ευρήματα τους ήταν τρομακτικά, αφού η φοροδιαφυγή φτάνει το 1,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από αυτά ο συνταξιούχος έχει πάνω από το 50%.

Όλα αυτά ήρθαν στην επιφάνεια από αρχεία που είχαν κατασχεθεί από τον ίδιο και μάλιστα προέκυψε ότι τις χρονιές 2018 και 2019, δεν έγινε έκδοση 55 χιλιάδων φορολογικών στοιχείων, που έφτασαν τα 950 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο τα πράγματα δε σταμάτησαν εκεί, αφού και άλλοι επιχειρηματίες πιάστηκαν με τεράστια φοροδιαφυγή, με έναν πολίτη στην Αχαΐα να έχει κάνει ανακριβή υποβολή δηλώσεων αλλά και ΦΠΑ, αξίας 280 χιλιάδων ευρώ.

Από κει και πέρα, παρόμοια κρούσματα είχαμε σε νησί του Ιονίου, όπου η φοροδιαφυγή άγγιξε τα 125 χιλιάδες ευρώ και στην κεντρική Μακεδονία που ήταν στα 110 χιλιάδες.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συνταξιούχος πιάστηκε να φοροδιαφεύγει περίπου 1 εκατ. ευρώ!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.