ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: 1 κιλό φέτα τον μήνα τα… αναδρομικά στους συνταξιούχους

Σε φιάσκο εξελίχθηκε το θέμα με τις συντάξεις και τα αναδρομικά σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.
Συντάξεις: 1 κιλό φέτα τον μήνα τα… αναδρομικά στους συνταξιούχους

Συντάξεις:  Τα αναδρομικά, που θα πάρουν οι συνταξιούχοι τελικά εξελίσσονται σε ψίχουλα αφού τα ποσά είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Χρόνια περίμεναν τα αναδρομικά για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και τώρα, που ήρθε η ώρα να τα λάβουν μαθαίνουν ότι αντιστοιχούν σε… ένα κιλό φέτα τον μήνα!

Η κυβέρνησηεμπαίζει τους πολίτες σε άλλο ένα θέμα καθώς διατηρεί τον πυρήνα του νόμου Κατρούγκαλου. Η κατάργηση αποτέλεσε βασική προεκλογική της δέσμευση.

Κατ’ εφαρμογή του νόμου 4670/2020 καταβλήθηκαν χθες τα αναδρομικά ύψους 26.100.000 ευρώ σε 133.692 συνταξιούχους από τον ΕΦΚΑ.

Ωστόσο, τα ποσά που έλαβαν αντιστοιχούν σε 195 ευρώ ανά έτος. Πρόκειται δηλαδή για το… αστρονομικό ποσό των 8 ευρώ τον μήνα ανά συνταξιούχο!

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό αφού η «ψυχρολουσία» αφορά και τις αυξήσεις. Αυτές θα δοθούν σε 5 ετήσιες δόσεις, με τους συνταξιούχους να βλέπουν τα 2/5 στα τέλη Οκτωβρίου και τα υπόλοιπα χρήματα στο μέλλον…

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δεσμευτεί προεκλογικά πως ο νόμος Κατρούγκαλου θα καταργηθεί Αυτός είναι το άλλοθι της κυβέρνησης για να κρατά τις συντάξεις χαμηλά.

Διαβάστε επίσης

Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι επικρατέστερες ημερομηνίες πληρωμής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: 1 κιλό φέτα τον μήνα τα… αναδρομικά στους συνταξιούχους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.