ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Αυξήσεις ντροπή – Πότε θα γίνουν

Αυξήσεις... ντροπή θα δουν οι συνταξιούχοι στις συντάξεις τους σε λίγους μήνες.
Συντάξεις: Αυξήσεις ντροπή – Πότε θα γίνουν

Συντάξεις: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να δουν οι συνταξιούχοι την σύνταξή τους να αυξάνεται, με τα χρήματα ωστόσο να είναι λιγοστά.

Ο e-ΕΦΚΑ ξεκίνησε την περισσοτέρων από 1,2 εκ. δικαιούχων συνταξιούχων, οι οποίοι θα δουν αύξηση της τάξης του 5%-6%. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα ποσοστό που αποτελεί εμπαιγμό των συνταξιούχων, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια έχουν υποστεί τις περικοπές των μνημονίων και τώρα τους παρουσιάζουν ως αύξηση τα λεφτά που ουσιαστικά είναι δικά τους και θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να παίρνουν.

Μετά από 12 χρόνια και ενώ έχουν μειωθεί κατά πολύ τα συγκεκριμένα λεφτά, 1,2 εκ. δικαιούχοι θα δουν αυτή τη μικρή αύξηση στους λογαριασμούς τους.

Ο υπουργός Εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης και ο διοικητής του e-ΕΦΚΑ, Παναγιώτης Δουφεξής, θα πρέπει να ολοκληρώσουν εντός των επόμενων ημερών τη χαρτογράφηση των απολαβών όλων των συνταξιούχων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα γίνει καταγραφή με βάση τις μηνιαίες απολαβές, κατηγοριοποιημένες ανά 100 ευρώ, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι θα δουν αύξηση και πόσο.

Οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα ληφθούν ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που υπάρχουν και με βάση το ΑΕΠ.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου εκτιμούν ότι για την καταβολή αύξησης ύψους 4% θα χρειαστούν 450 εκ. ευρώ, ενώ 550-600 εκ. θα χρειαστούν για αύξηση 6%.

Η αυξήσεις θα ξεκινήσουν από την 1η Ιανουαρίου 2023, όταν και θα γίνουν γνωστά ακριβώς τα ποσά που θα λάβει ο κάθε δικαιούχος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Αυξήσεις ντροπή – Πότε θα γίνουν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.