ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι ημερομηνίες καταβολής των ποσών για τις συντάξεις Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου.
Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών – Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν την πιο ακριβή βενζίνη, αλλά και τo ακριβότερο ρεύμα στην ΕΕ, οι πενιχρές – σε πολλές περιπτώσεις – συντάξεις φαντάζουν «σταγόνα στον ωκεανό» της ακρίβειας.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν οι συνταξιούχοι καλούνται να τα βγάλουν πέρα, με το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των συντάξεων του Δεκεμβρίου 2022 και του Ιανουαρίου 2023 να γίνεται γνωστό.

Συντάξεις Δεκεμβρίου 2022

  • Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ. Επίσης την ίδια ημέρα θα γίνουν και οι πληρωμές από τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).
  • Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
  • Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)

Οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιανουαρίου

  • Στις 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1,3,5,7,9.
  • Στις 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΑ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ΔΗΜΟΣΙΟ που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0,2,4,6,8.

Ποιοι θα δουν αυξήσεις

Παράλληλα, αυξημένες συντάξεις θα λάβουν τέλος Ιανουαρίου 2023 οι συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών που λαμβάνουν αναπηρικές, αγροτικές, συντάξεις ανασφάλιστων υπερηλίκων και συντάξεις χηρείας.

Το ποσοστό αύξησης των κύριων συντάξεων από 1.1.2023 θα ισούται με το ήμισυ του αθροίσματος του ετήσιου ποσοστού μεταβολής του ΑΕΠ και του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτών (δηλαδή του πληθωρισμού) του προηγούμενου έτους.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου: Αυτές είναι οι ημερομηνίες πληρωμών – Ποιοι θα δουν αυξήσεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.