ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Έρχεται νέα μείωση τους με εντολή Κομισιόν;

Η Κομισιόν φαίνεται να προτείνει κάποια νέα μέτρα για να μπορέσει να συνεχίσει να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας.
Συντάξεις: Έρχεται νέα μείωση τους με εντολή Κομισιόν;

Συντάξεις: Η Κομισιόν φαίνεται να προτείνει κάποια νέα μέτρα για να μπορέσει να συνεχίσει να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα στην χώρα μας.

Η Κομισιόν προτείνει για να είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα, να εφαρμοστούν μία νέα σειρά από μέτρα, με ένα από αυτά να είναι η μείωση των συντάξεων και άλλο.

Πιο συγκεκριμένα προτείνει την αύξηση του ορίου ηλικίας κατά 6.6 χρόνια αλλά και την μείωση των υφιστάμενων συντάξεων κατά 21,9%.

Ο λόγος είναι η γήρανση του πληθυσμού σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ οι προβλέψεις της, κάνουν λόγο για μεγάλη μείωση του πληθυσμού ως το 2070. Ότι θα γίνει 8.600.000, δηλαδή 2.100.000 λιγότεροι, ενώ ο… ενεργός πληθυσμός υπολογίζεται κατά 2.000.000 λιγότερος, δηλαδή θα πέσει στους 4.300.000.

Την ίδια περίοδο σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αριθμός των ατόμων 55 -64 ευρώ, αναμένεται να αυξηθεί κατά 2.6% στο σύνολο του πληθυσμού. Δηλαδή θα πάει από το 22,3% που ήταν το 2019, στο 24,9% το 2070.

Επίσης τα άτομα που θα είναι 80 ετών μέχρι το 2070 θα αποτελούν το 30% του… ενεργού πληθυσμού, σε σχέση με 12% που είναι μέχρι σήμερα. Οπότε για να σωθεί ο ασφαλιστικό σύστημα θα χρειαστεί η αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησής.

Τα χρόνια συνταξιοδότησης από τα 31.2 χρόνια τώρα, θα πρέπει να ανέβουν στα 37,8 χρόνια ως το 2070. Ακόμη είναι απαραίτητη η μείωση των συντάξεων κατά 21,9%, ενώ οι φορολογούμενοι θα χρειαστεί να επιβαρυνθούν με 4% ετησίως του ΑΕΠ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σε όλες αυτές τις εκτιμήσεις της, περιλαμβάνει και την μετανάστευση και το ποσοστό που θα αποφασίσει να ζήσει στην χώρα μας και να ενταχθεί στον εργασιακό κλάδο. Εκτιμούν πως οι 13.700 μετανάστες που ενσωματώθηκαν το 2019, θα μειωθούν σε 11.600 το 2030. Παρόλα αυτά θα γίνουν 20.000 τα επόμενα 30 χρόνια. Επειδή από αυτούς λίγοι θα μπορέσουν να εργαστούν και να προσφέρουν ασφαλιστικές εισφορές θα αυξηθούν οι δαπάνες για τις συντάξεις.

Γυναίκα στη Χίο του έριξε καυστικό υγρό στο πρόσωπο… ενώ πριν του έκαψε το δίκυκλο

Βαλμπουενά – Ολυμπιακός: Έχει «ψηθεί» για διοικητική θέση στους «ερυθρόλευκους»!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Έρχεται νέα μείωση τους με εντολή Κομισιόν;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.