ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις Ιουνίου 2022: Πότε πληρώνονται

Οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022
Συντάξεις Ιουνίου 2022: Πότε πληρώνονται

Συντάξεις Ιουνίου 2022: Ενδιαφέρουσα η σημερινή μέρα για το ζήτημα, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι νωρίτερα οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν από τον Άκη Σκέρτσο για το μέλλον των συντάξεων.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στα βοηθήματα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους κι αμέσως μετά είπε ότι 1.300.000 συνταξιούχοι έχουν δει επιστροφές της τάξης των 1.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος προσέθεσε ότι 225.000 συνταξιούχοι είδαν μόνιμες αυξήσεις της τάξης 1% – 7,5% και προανήγγειλε ότι τον Ιανουάριο του 2023, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, τουλάχιστον οι μισοί συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κοντά στο 5%.

Στο μεταξύ «καθυστερεί» η επόμενη πληρωμή των συντάξεων προς τους δικαιούχους, αφού μεσολαβεί τουλάχιστον ένας μήνας από τις πληρωμές των συντάξεων Μαΐου.

Ειδικότερα, η καταβολή των συντάξεων Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη 25 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι συντάξεις του ΕΦΚΑ αναμένεται να πληρωθούν ως εξής:

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022, για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9

Πέμπτη 26 Μαΐου 2022,για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουνίου 2022 θα πληρωθούν ως εξής: Την Παρασκευή 27/5 θα καταβληθούν οι συντάξεις από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΓΑ και το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών), ενώ τη Δευτέρα (30/5) από το ΝΑΤ

Οι συντάξεις του Δημοσίου αναμένεται να καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022.

Την ίδια ημερομηνία θα καταβληθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και οι συντάξεις των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ (Μισθωτών).

 

Ειδήσεις σήμερα

Αυτή η αγαπημένη σειρά επιστρέφει!

Survivor: «Τρελή» γκάφα του ΣΚΑΪ

Βασικός παίκτης θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό!

 

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Άκης Σκέρτσος για τις συντάξεις και όχι μόνο:

https://youtu.be/-r-hPAta0nA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις Ιουνίου 2022: Πότε πληρώνονται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.