ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από το 2023 – Ποιοι θα δουν περισσότερα λεφτά

Ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, αναφέρθηκε στα βοηθήματα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους και προανήγγειλε αυξήσεις στις συντάξεις για μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων
Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από το 2023 – Ποιοι θα δουν περισσότερα λεφτά

Αρκετοί συνταξιούχοι θα ευνοηθούν από τις συντάξεις εν έτει 2023, σύμφωνα με όσα είπε ο Άκης Σκέρτσος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου κλήθηκε να σχολιάσει μια σειρά από σημαντικά θέματα της επικαιρότητας.

Ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», αναφέρθηκε στα βοηθήματα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους κι αμέσως μετά είπε ότι 1.300.000 συνταξιούχοι έχουν δει επιστροφές της τάξης των 1.000 ευρώ στις συντάξεις τους.

Παράλληλα, ο Άκης Σκέρτσος προσέθεσε ότι 225.000 συνταξιούχοι είδαν μόνιμες αυξήσεις της τάξης 1% – 7,5% και προανήγγειλε ότι τον Ιανουάριο του 2023, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια, τουλάχιστον οι μισοί συνταξιούχοι θα δουν αύξηση κοντά στο 5% στις συντάξεις τους.

Ενδιαφέρον έχει η δήλωσή του για τον κατώτατο μισθό, αφού τόνισε πως έρχονται 50 ευρώ καθαρά στην τσέπη του πολίτη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει 883 τον χρόνο, ένας 15ος μισθός στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αύξηση που αποτελεί σημαντική βοήθεια κατά τον Άκη Σκέρτσο.

Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι το 85% των φορολογουμένων έχει δει μειωμένο ΕΝΦΙΑ και… ευλόγησε τα γένια της κυβέρνησης.

«Ήταν μια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού που έχει υλοποιηθεί στο ακέραιο και παραπάνω: Είχαμε πει μείωση 30% και έχει μειωθεί κατά 35%», συμπλήρωσε.

Φυσικά, η ιστορία με την Covid και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν γονατίσει τον απλό λαό, ο οποίος έχει περάσει τα μύρια όσα κατά την τελευταία 10ετία.

«Ό,τι χρειάζεται και όπου παρατηρείται πρόβλημα, εμείς θα κάνουμε παρέμβαση, να είναι σίγουροι οι πολίτες. Δεν είμαστε αδιάφορη κυβέρνηση, είμαστε πάνω από τα προβλήματα, νιώθουμε ότι ο κόσμος πονάει αυτήν τη στιγμή. Ο στόχος είναι να κάνουμε στοχευμένες ενισχύσεις στο εισόδημα αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη», τόνισε.

Δείτε αναλυτικά τι είπε ο Άκης Σκέρτσος για τις συντάξεις και όχι μόνο:

https://youtu.be/-r-hPAta0nA

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από το 2023 – Ποιοι θα δουν περισσότερα λεφτά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.