ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Προσοχή – Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο

Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις των δικαιούχων στις συντάξεις από τον Σεπτέμβριο.
Συντάξεις: Προσοχή – Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο

Συντάξεις: Αλλάζει από τον Σεπτέμβριο ο τρόπος που θα γίνονται οι αιτήσεις από τους συνταξιούχους για τη χορήγηση συντάξεων.

Κι αυτό καθώς από τον ένατο μήνα του χρόνου αναμένεται να ενταχθεί το ταμείο του Δημοσίου στο σύστημα της αποκλειστικής υποβολής αιτήσεων συνταξιοδότησης με ηλεκτρονικό τρόπο, στο πλαίσιο της νέας fast track διαδικασίας έκδοσης συντάξεων.

Να προσθέσουμε ότι ως τον Σεπτέμβριο η αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο υποβολή αιτήσεων θα επεκταθεί και στις επικουρικές συντάξεις δημοσίου τομέα. Έτσι θα καταργηθούν χιλιάδες μετακινήσεις στις τοπικές διευθύνσεις του Οργανισμού.

Γενικότερα στόχος της κυβέρνησης είναι να μην απαιτείται πλέον η προσκόμιση, με φυσικό τρόπο, των δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την υποβολή της αίτησης. Συνεπώς θα μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος έκδοσης μιας σύνταξης.

Όπως μάλιστα από τον ΕΦΚΑ λέγεται πως η ηλεκτρονική υποβολή περιορίζει τις καθυστερήσεις, καθώς με τις χειρόγραφες αιτήσεις οι υπάλληλοι χρειάζονται έως 60 ημέρες για να ξεκινήσουν την επεξεργασία ενός φακέλου ιδίως αν πρόκειται για σύνταξη διαδοχικής ασφάλισης.

Αυτή η κωλυσιεργία παρατηρείται διότι υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ των ταμείων για τη διαπίστωση του χρόνου ασφάλισης, o οποίος, σύμφωνα με το νέο fast track σύστημα, πιστοποιείται απευθείας  από το ηλεκτρονικό αρχείο του e-EFKA.

Τέλος να σημειώσουμε ότι ότι από 1η Ιουνίου 2022, πραγματοποιείται – αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο- η υποβολή των νέων αιτήσεων απονομής και μεταβίβασης επικουρικών συντάξεων ιδιωτικού τομέα.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Προσοχή – Έτσι θα γίνονται οι αιτήσεις από τον Σεπτέμβριο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.