ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Το μυστικό με τα ένσημα για να πάρετε σύνταξη νωρίτερα

Ποιοι δικαιούνται σύνταξη πριν από τα 67 έτη με 10.000 ή 10.500 ένσημα - Τα κριτήρια
Συντάξεις: Το μυστικό με τα ένσημα για να πάρετε σύνταξη νωρίτερα

Μέσα από το Sportime έχετε διαβάσει για τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να δείτε για τις αυξήσεις στις συντάξεις σας. Πώς γίνεται ωστόσο να λάβει κανείς πλήρη σύνταξη πριν από τα 67 με 10.000 ή 10.500 ένσημα και μειωμένη οποτεδήποτε μετά το 62ο έτος;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το… κλειδί σε αυτή την υπόθεση είναι τα ένσημα, για τα οποία μέσω του «atlas.gov.gr» μπορείς να μάθεις εύκολα και γρήγορα πόσα έχεις.

Έτσι λοιπόν χρειάζεται να υπάρχει ένας συγκεκριμένος αριθμός ενσήμων ως το 2012, ενώ αν αυτός δεν υπάρχει, μπορεί να εξαγοραστεί με πλασματικούς χρόνους από στρατιωτική θητεία, σπουδές, παιδιά, ανεργία.

Να σημειωθεί πως από φέτος τα γενικά όρια ηλικίας διαμορφώνονται στα 62 με 40 έτη ασφάλισης και στα 67 με τουλάχιστον 15ετία (στα 62 με 15ετία για μειωμένη).

Εντός της 6ετους μεταβατικής περιόδου, περίπου 100.000 ασφαλισμένοι θεμελίωσαν ή θεμελιώνουν δικαίωμα σε ηλικία πριν τα 62 ή τα 67 και δεν έχουν ακόμη συνταξιοδοτηθεί.

Πολλοί εξ αυτών συμπληρώνουν το νέο απαιτούμενο όριο ηλικίας μετά το 2022. Αυτοί και μόνο αυτοί θα μπορούν να αποχωρήσουν μετά την 1/1/2022 σε ενδιάμεσες ηλικίες πριν τα 62 και τα 67.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Το μυστικό με τα ένσημα για να πάρετε σύνταξη νωρίτερα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.