ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συντάξεις: Τότε θα γίνει η διπλή αύξηση – Αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα

Πότε θα καταβληθούν τα αναδρομικά της αύξησης του Ιανουαρίου στις συντάξεις.
Συντάξεις: Τότε θα γίνει η διπλή αύξηση – Αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα

Τέλη Φεβρουαρίου με τις συντάξεις Μαρτίου θα πληρωθούν όπως όλα δείχνουν τα αναδρομικά της αύξησης του Ιανουαρίου.

Έτσι, οι δικαιούχοι συνταξιούχοι θα δουν διπλή αύξηση, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει την καταβολή μπόνους προσωπικής διαφοράς.

1,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι μετά από 12 χρόνια είδαν επιπλέον ποσά στους λογαριασμούς τους.

Η εν λόγω αύξηση «τρέχει» από την 1η Ιανουαρίου του 2023, όμως τα αναδρομικά του Ιανουαρίου θα πληρωθούν τέλη Φεβρουαρίου μαζί με τις συντάξεις του Μαρτίου.

Από αυτούς, 1,4 εκατ. συνταξιούχοι είδαν ολόκληρη την αύξηση  του 7,75% και 300.000 είδαν μικρότερη αύξηση καθώς διατηρούν μικρή προσωπική διαφορά.

Τέλος, 900.000 συνταξιούχοι δεν είδαν καμία αύξηση αφού διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά.

Συντάξεις: Αυτοί που δεν θα πάρουν τίποτα

Υπάρχουν 140.000 συνταξιούχοι (5,5% του συνόλου των συνταξιούχων) που δεν ωφελήθηκαν από τις συνδυαστικές αυξήσεις.

Οι συγκεκριμένοι δεν έλαβαν καμία αύξηση αφού διατηρούν σημαντική προσωπική διαφορά, ενώ δεν έλαβαν ούτε επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ.

Παράλληλα, δεν ωφελήθηκαν από την κατάργηση της φορολογική εισφοράς αλληλεγγύης, διότι έχουν μικρότερες συντάξεις από 1.000 ευρώ και δεν είχαν κράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Το μόνο τους όφελος ήταν η λογιστική μείωση της προσωπικής διαφοράς με στόχο να ανοίξει ο δρόμος των αυξήσεων και γι αυτούς στο μέλλον.

Οι συνταξιούχοι που δεν είδαν αύξηση στην τσέπη αλλά μόνο λογιστική καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά θα ενημερωθούν μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΕΦΚΑ (Εκτύπωση μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος κύριας σύνταξης) στο τέλος Φεβρουαρίου για τη μείωση της προσωπικής τους διαφοράς, προκειμένου να δουν και πραγματικές αυξήσεις κάποια στιγμή στο μέλλον.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Συντάξεις: Τότε θα γίνει η διπλή αύξηση – Αυτοί δεν θα πάρουν τίποτα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.