ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθηγητής λοιμωξιολογίας για πιο αυστηρά μέτρα: «Ούτε να τα συζητήσω»

Δείτε αναλυτικά τι δήλωσε ο Νίκος Σύψας
Καθηγητής λοιμωξιολογίας για πιο αυστηρά μέτρα: «Ούτε να τα συζητήσω»

Ένα βήμα πριν το δεύτερο κύμα βρίσκεται η χώρα, κατά τον καθηγητή λοιμωξιολογίας Νίκο Σύψα.

Αναλυτικά τι είπε στον ΣΚΑΪ: «Βρισκόμαστε σε αυτό που λέμε ‘κόκκινο συναγερμό’. Είμαστε ένα βήμα πριν ονομάσουμε την κατάσταση ως δεύτερο κύμα επιδημίας στην Ελλάδα.

Αυτή τη στιγμή είναι η ώρα για μεγάλη συναίνεση. Δεν επιτρέπεται χαλάρωση, συνωστισμοί και δεν επιτρέπεται να νομίζουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο δεύτερο κύμα θα έχουμε εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. Να γίνεται χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων.

Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται. Αν δεν τηρούμε το μέτρο της απόστασης θα έχουμε προβλήματα. Η μάσκα είναι συμπληρωματικό στοιχείο της απόστασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Κορονοϊός: Σε ΦΕΚ η υποχρεωτική χρήση μάσκας – Ποιες είναι οι εξαιρέσεις και τα πρόστιμα

Αν σήμερα προσπαθήσουμε όλοι οι Έλληνες και κρατάμε τις αποστάσεις και φοράμε τη μάσκα, θα αναστραφεί ταχύτατα αυτή η άνοδος της επιδημίας. Θα έχουμε ένα πολύ καλό Αύγουστο. Δεν είναι αργά».

Πάντως, όπως είπε ο Νίκος Σύψας, η κυβέρνηση έχει ρίξει ήδη στο «τραπέζι» τα πιο αυστηρά μέτρα: «Δεν θέλω ούτε να τα συζητήσω. Δεν είναι σωστό μέσα στον Αύγουστο να λάβουμε μέτρα που θα έχουν πολύ κακό αντίκτυπο στην οικονομία της Ελλάδας.

Τα μέτρα θα ληφθούν αν συνεχιστεί η καθημερινή αύξηση κρουμάτων και η αυξητική τάση της καμπύλης της επιδημίας. Υπάρχει ενδεχόμενο τοπικών lockdown και «λουκέτων» σε καταστήματα. Εκτιμώ ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, εφόσον όλοι κατανοήσουμε τον κίνδυνο.

Παρατηρείται αύξηση της διασποράς στους νέους ανθρώπους. Ο ιός μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε μέσα στην κοινότητα. Είναι ένα ιδιαίτερο ανησυχητικό σενάριο».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Καθηγητής λοιμωξιολογίας για πιο αυστηρά μέτρα: «Ούτε να τα συζητήσω»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.